Όταν παραδίνουμε τη δύναμή μας σε άλλους, συνήθως είναι επειδή πιστεύουμε πως θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Είμαστε επιρρεπείς σε υποσχέσεις για καλύτερη ζωή, συναισθηματική γαλήνη και εκπλήρωση επιθυμιών. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε να ακολουθούμε άλλους και βρισκόμαστε σε μια ατέλειωτη αναμονή για την εκπλήρωση προσδοκιών.
Αυτό μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους μέσα στην κοινωνία. Είτε οι αποδέκτες της δύναμής μας είναι πολιτικοί είτε κάποιος σε μια παρέα φίλων είτε ο επικεφαλής σε ένα γκρουπ που είναι αφιερωμένο σε κάποιο σκοπό. Το εγώ των ανθρώπων παίζει πολλά παιχνίδια τα οποία ελάχιστα συνειδητοποιούμε.
Είσαι υπεύθυνος για τη δική σου ευτυχία, γαλήνη και ηρεμία… κανένας άλλος. Εμπνεύσου από κάποιον χωρίς να ακολουθείς, χωρίς να παραδίνεις τη δύναμή σου. Κανένας δεν μπορεί να “διορθώσει” στη ζωή σου ό,τι ζητάς εκτός από σένα. Όταν αναζητάς βοήθεια για να υπερβείς εκείνο ή το άλλο μην προσκολλάσαι σε όποιον σου δίνει τη βοήθεια αυτή. Λάβε ό,τι χρειάζεσαι και πήγαινε παρακάτω.
Όλες οι ψυχές εδώ στη Γη είναι συνταξιδιώτες στο ίδιο καράβι. Ο καθένας έχει το ρόλο του και βοηθάμε ο ένας τον άλλον με τον ίδιο τρόπο που δυσκολεύουμε ο ένας τον άλλον. Είναι στη φύση του ανθρώπου να παραδίδει τη δύναμή του σε όποιον τον κάνει να αισθάνεται ευχάριστα και να τον ανακουφίζει. Ο άνθρωπος είναι επιρρεπής σε θετικές υποσχέσεις και μεγάλα λόγια που τον κολακεύουν… και αυτό χρησιμοποιείται συχνά από τους επιτήδειους.
Η προσκόλληση σε ανθρώπους, συνήθειες, υποσχέσεις και  τοξική πληροφόρηση δεσμεύουν την ψυχή να πάει παρακάτω. Να έχεις διάκριση με το τι βλέπεις, ακούς, διαβάζεις. Απομάκρυνε από τη ζωή σου τοξικές καταστάσεις που ταΐζουν τη “σκοτεινή” σου πλευρά. Είσαι εδώ για να ξυπνήσεις από το όνειρο της ανθρώπινης εμπειρίας και να συνειδητοποιήσεις το μεγαλείο του Σύμπαντος που είσαι.
Όσο ο άνθρωπος αφυπνίζεται, το ταξίδι του γίνεται ελαφρότερο. Κουβαλάει λιγότερες αποσκευές και οτιδήποτε χρειάζεται από πρακτικής πλευράς στη ζωή του, πάντα έρχεται την κατάλληλη ώρα. Ο άνθρωπος ακολουθεί την καρδιά του και αναλαμβάνει την ευθύνη της πορείας του. Και σε στιγμές που λυγίζει και πιστεύει ό,τι του λέει ο νους του, πάντα κάτι ή κάποιος θα βρεθεί στο δρόμο του που θα τον βοηθήσει. Κάθε βοήθεια που χρειαζόμαστε, είναι μια ευεργετική εμπειρία για την ψυχή.
Όταν ο άνθρωπος αφήνει τα γεγονότα στη ζωή να έρχονται και να φεύγουν αυθόρμητα, υπερβαίνοντας τις βασανιστικές επιθυμίες που γεννάει το εγώ όλη την ώρα, τότε ζει στον παρόντα χρόνο και μόνο. Εκεί ευθυγραμμίζεται με το Σύμπαν και βιώνει πληρότητα και ευδαιμονία.
Όσο αφυπνίζεται ο άνθρωπος, η ζωή απλοποιείται με έναν τρόπο που εξυπηρετεί ακόμη και τις φυσικές ανάγκες του σώματος.
Απλά εμπιστεύσου το μονοπάτι σου και άσε το να σε οδηγήσει.
Με αγάπη
Έλενα