Για να μπορέσει κάποιος να φτάσει στον προορισμό του, χρειάζεται πρώτα να ταξιδέψει. Κανένας δεν πήγε από το Α σημείο στο Β χωρίς πρώτα να έχει προετοιμαστεί για το ταξίδι, χωρίς να ξεβολευτεί, χωρίς να περπατήσει… Κι αν το ταξίδι είναι μεγάλο, σίγουρα ο άνθρωπος ταλαιπωρείται λίγο παραπάνω, όμως έχοντας στο νου του τον προορισμό, ανέχεται το ταξίδι, τα απρόβλεπτα που αντιμετωπίζει, τον γκρινιάρη ή φλύαρο διπλανό του… Γιατί κάθε ταξίδι εμπεριέχει προκλήσεις, ανεξαρτήτως προορισμού.
Έτσι συμβαίνει και με τη διαδικασία της αφύπνισης. Για να μπορέσει να αλλάξει το DNA της ανθρωπότητας, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Οι περισσότεροι είναι αδιάφοροι για το ταξίδι που αφυπνίζει και προτιμούν να κάθονται σπίτι όπου όλα είναι βολικά και σίγουρα. Όμως, αν δεν ταξιδέψεις – και εννοώ εσωτερικά – δεν θα βγεις ποτέ σου έξω από την ψευδαίσθηση του κόσμου, το μεγάλο matrix.
Το να υπερβείς το εγώ , δηλαδή να εξακολουθεί να υπάρχει αλλά να μην σε επηρεάζει καθώς ζεις με τις ανώτερες ποιότητες του νου, είναι μια διαδικασία που θα βγάλει όλα τα δύσκολα κομμάτια του εαυτού σου στην επιφάνεια. Χωρίς να σπάσεις το αυγό δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα. Αν δεν σπάσει το εγώ, αν δεν βγεις έξω από το matrix, δεν θα μπορέσεις να βιώσεις την ολότητα και την ευδαιμονία του Σύμπαντος. Και χωρίς αφύπνιση, συνέχεια θα δημιουργείς κάρμα για να σβήνεις κάρμα καθώς θα είσαι μόνιμα παγιδευμένος στον αέναο κύκλο της μετενσάρκωσης.
Όταν ο άνθρωπος βγει έξω από το matrix, εξωτερικά δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα η ζωή του αλλά εσωτερικά έχει γίνει μια μεγάλη γέφυρα που ενώνει το Σύμπαν με τη Γη. Ο άνθρωπος ζει στον παρόντα χρόνο και μόνο, έχει δηλαδή Παρουσία και όπου κι αν βρίσκεται, ό,τι κι αν αντιμετωπίζει, αισθάνεται πως βρίσκεται στο σπίτι του. Το αληθινό του σπίτι, εκείνο του Σύμπαντος.
Ο άνθρωπος που έχει αφυπνιστεί γνωρίζει πως ο θυμός, η γκρίνια, η υπερβολική χαρά, το παρελθόν, το μέλλον, οι σκέψεις, τα συναισθήματα… όλα αυτά είναι μια μεγάλη ψευδαίσθηση που δίνει το υλικό σώμα. Όταν το υλικό σώμα το κινεί το εγώ, δίνει όλη αυτή την ψευδαίσθηση. Όταν το κινεί το Σύμπαν, ηρεμεί και βιώνει μια ενότητα με τα πάντα που είναι αδύνατο να περιγραφτεί με λέξεις.
Τότε έχει βγει έξω από το matrix.
Και επηρεάζει ολόκληρη τη Γη αφυπνίζοντας κι άλλους ανθρώπους χωρίς να το αντιλαμβάνεται.
Αισθάνεσαι το κάλεσμα;
Με αγάπη,
Έλενα