Σίγουρα έχεις ξυπνήσει τη νύχτα με σκέψεις άγχους στο νου σου και να μη μπορείς να κοιμηθείς. Επίσης, πολλές φορές ο νους “κολλάει” σε συγκεκριμένες, τοξικές σκέψεις ή απλά δεν μπορείς να σταματήσεις την ατέλειωτη μουρμούρα που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου. Και κάποιες άλλες φορές τα συναισθήματα που νιώθεις είναι τόσο έντονα που είναι αδύνατο να τα διαχειριστείς.
Τέτοιες στιγμές εφαρμόζω αυτό που προτείνει ο Eckhart Tolle: επικεντρώνομαι στην αναπνοή. Όπως λέει, όταν επικεντρωνόμαστε στην αναπνοή, ο νους σταματάει να σκέφτεται. Δοκίμασέ το και θα εκπλαγείς. Επικεντρώσου στην αυθόρμητη αναπνοή σου και θα δεις πως η προσοχή στην αναπνοή κλείνει τον διακόπτη του νου. Ακόμη κι αν προσπαθείς να σκεφτείς ενώ προσέχεις την αναπνοή σου, είναι αδύνατο.
Γι’ αυτό και όλες οι πρακτικές, όπως η γιόγκα, δίνουν έμφαση στην αναπνοή. Γι’ αυτό και λέμε αυθόρμητα σε κάποιον που βρίσκεται κάτω από στρες “πάρε βαθιές ανάσες”.
Όταν λοιπόν δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις σκέψεις του νου, επικεντρώσου στην αναπνοή. Αλλά όχι μόνο όταν οι σκέψεις του νου δεν σου αρέσουν ή έχεις άγχος. Να επικεντρώνεσαι όσο πιο συχνά μπορείς στην αναπνοή για να μπορέσει ο νους σταδιακά να ηρεμεί. Η απουσία σκέψεων είναι η ανάσα του νου για να αποκαλύψει τον ιερό Εαυτό.
Όταν δημιουργώ, επικεντρώνομαι στην αναπνοή και αυτή σταδιακά με οδηγεί να αποκαλύψω τον ιερό Εαυτό. Είναι σα να ανοίγω το διακόπτη για να εκφραστεί το Σύμπαν μέσα από το σώμα-Έλενα.
Η συνειδητή αναπνοή θα σε βοηθήσει όχι μόνο να ανασάνει ο νους αλλά και να φέρεις Παρουσία στη ζωή σου. Είναι μία από τις πύλες για να βγεις έξω από το matrix. Είναι ένας από τους τρόπους να αρχίζεις να ξυπνάς από το όνειρο της ανθρώπινης εμπειρίας και να συνειδητοποιήσεις αυτό που πραγματικά είσαι: το Απεριόριστο Ον.
Με αγάπη,
Έλενα