Δεν μπορείς να αλλάξεις το χάος γιατί προέρχεται από το εγώ. Το εγώ δεν αλλάζει παρά μονάχα υπερβαίνεται και αυτό συμβαίνει όταν μάθεις να βλέπεις τον κόσμο με τον ανώτερο νου… εκείνον που δεν έχει εγωική συμπεριφορά. Αυτή είναι η οπτική του Σύμπαντος και είναι μόνο αγάπη. Ο άνθρωπος που βλέπει τα πάντα άξια αγάπης, ακόμη και τον χειρότερο εγκληματία, αλλάζει τον κόσμο. Έτσι ο άνθρωπος, χωρίς εγώ και με κίνητρο να βοηθήσει τους άλλους, δημιουργεί ένα νέο μοντέλο κοινωνίας που εξαπλώνεται.
Όμως πολλές φορές είναι δύσκολο να κρατηθείς σε αυτή την Συμπαντική οπτική όταν η ζωή σου είναι γεμάτη προκλήσεις και ο νους όλη την ώρα ψάχνεται στο παρελθόν ή ανησυχεί για το μέλλον. Πώς θα μπορέσει ακόμη και το νέο μοντέλο κοινωνίας να σταθεί απέναντι στο εγώ;
Μόνο μέσα από την αρμονία. Όταν παραιτηθείς από την μάχη να αλλάξεις το εγώ και αντί αυτού χτίσεις κάτι νέο. Τότε το εγώ και τα έργα του δεν έχουν καμία αξία.
Η αρμονία στο χάος συμβαίνει όταν χαμογελάς στις πράξεις του εγώ που περιμένει να του αντισταθείς και να το πολεμήσεις.
Η αρμονία στο χάος συμβαίνει όταν χαμογελάς στους φόβους σου, τους παίρνεις αγκαλιά και συνεχίζεις να χτίζεις τον καινούριο κόσμο.
Με αγάπη,
Έλενα