Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Μοιράσου την σελίδα
Η ζωή είναι πολύτιμη για να χάνουμε τους εαυτούς μας σε ιδέες και έννοιες, στον θυμό και στην απελπισία μας.
― Guthema Roba
Δεν υπάρχει προσωπικότητα, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα γέννησης, ζωής και θανάτου. Αυτό που απομένει είναι μόνο η συνειδητότητα, χωρίς όνομα ή μορφή. Η μορφή χρειάζεται ένα όνομα, όταν όμως δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε η συνειδητότητα απομένει μόνο για όσο διάστημα υπάρχει το σώμα, χωρίς όμως ατομικότητα.
― Nisargadatta Maharaj
Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, είναι απλά αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι σωστό, δεν είναι λάθος, δεν είναι καλό, δεν είναι κακό. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απλά εκτιμήσεις αξίας που βάζουμε πάνω σε ό,τι συμβαίνει και μετά προσποιούμαστε πως είναι αλήθεια.
― Adyashanti
Στην απελευθέρωση, είσαι μόνος. Είσαι μόνος γιατί δεν χρειάζεσαι κανένα είδος υποστήριξης. Δεν χρειάζεσαι υποστήριξη επειδή έχεις συνειδητοποιήσει πως η έννοια της διαχωριστικότητας δεν υπάρχει, οπότε δεν υπάρχει τίποτα για να υποστηριχθεί και όλη η εγωική εμπειρία είναι μια λεπτή εμπειρία. Οπότε, στέκεσαι μόνος σου αλλά ποτέ, ποτέ δεν νιώθεις μοναξιά επειδή οπουδήποτε κοιτάζεις και όλα όσα βλέπεις είναι ο Εαυτός και είσαι ο Εαυτός.
― Adyashanti
Το πνεύμα μας ανθίζει στην σιωπή της ύπαρξής μας. Όταν μια μικρή σταγόνα διδασκαλίας πέσει στην εσωτερική σιωπή, συμβαίνει η μαγεία.
― Adyashanti
Η εσωτερικευμένη σοφία, είναι η αγάπη. Και η αγάπη, είναι η εσωτερικευμένη σοφία.
― Adyashanti
Δεν υπάρχει φόβος. Ο φόβος συμβαίνει μόνο όταν πιστεύεις πως ο κόσμος που ζεις είναι αληθινός. Όταν ο κόσμος αποδεικνύεται πως είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί να υπάρχει φόβος; Τι μπορεί να σε αναστατώσει όταν ξέρεις πως ο κόσμος είναι ένα όνειρο;
― Robert Adams
Όταν τελειώνουν η επιθυμία και ο φόβος, τελειώνει και η δέσμευση. Η συναισθηματική εμπλοκή και το μοτίβο των συμπαθειών και αντιπαθειών που αποκαλούμε χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι αυτά που δημιουργούν τη δέσμευση.
― Nisargadatta Maharaj
Στην παραβολή του Ασώτου Υιού, ο υιός αφήνει την ασφάλεια και την άνεση του βασιλείου τού πατέρα του, εξερευνά όλες τις δυνατότητες που έχει να του προσφέρει ο κόσμος ή αλλιώς η αντικειμενική εμπειρία σε θέματα απόλαυσης και ευχαρίστησης και τελικά συνειδητοποιεί τη ματαιότητα της αναζήτησής του. Στο τέλος γυρίζει προς την πηγή της ευτυχίας – που συμβολίζεται εδώ από τον πατέρα του – η οποία ήταν ουσιαστικά πάντοτε διαθέσιμη αλλά φαινομενικά αρκετά μακριά του λόγω της ιδιαίτερης γοητείας τού υιού από το δράμα τής εμπειρίας.
― Rupert Spira
Το πιο σημαντικό είναι να βρεις την γαλήνη και να την μοιραστείς με τους άλλους.
― Thich Nhat Hanh
Αν αντικαταστήσουμε την τάση να αποφεύγουμε τα δυσάρεστα συναισθήματα με την επιθυμία να τα αντιμετωπίζουμε και να τα εξερευνούμε, θα ανακαλύψουμε στον πυρήνα τους, ακριβώς ό,τι θα βρίσκαμε αποφεύγοντάς τα. Η ευτυχία και η χαρά βρίσκονται επίσης και στα δυσάρεστα συναισθήματα.
― Rupert Spira
Όταν σταματάς να αντιστέκεσαι, εκείνο που σου φαίνεται τρομακτικό, είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη ομορφιά της πραγματικότητας.
― Adyashanti
Να είστε, χωρίς προσπάθεια. Όταν η συνειδητότητα κατανοεί πλήρως τη συνειδητότητα, θα αγκαλιάσει το σώμα σαν τον εαυτό της. Έτσι είναι στην ολότητα. Δεν πρόκειται να ξεχωρίσει ένα κομμάτι τής υλοποίησης και να πει, “Είμαι αυτό”. Η συνειδητότητα εκφράζεται όπως κάνει το φως. Αυτό το παιχνίδι των πέντε στοιχείων που αποτελούν το σώμα, είναι η υλοποίηση της συνειδητότητας, είναι μονάχα η λάμψη τής συνειδητότητας. Το παιχνίδι των πέντε στοιχείων τελικά θα συγχωνευθεί με τη συνειδητότητα, επειδή αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητότητας.
― Nisargadatta Maharaj
Όταν σταματάς την αναζήτηση, ηρεμείς, βάζεις στην άκρη τα βιβλία σου και παρατηρείς όλα όσα συμβαίνουν, αυτό θα σου φέρει την ευδαιμονία πολύ πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.
― Robert Adams
Κανένας δεν τα καταφέρνει χωρίς υπομονή.
― Ramana Maharshi
Εσωτερίκευση σημαίνει να αισθάνεσαι την ηρεμία· να αισθάνεσαι τον χώρο εκείνο όπου όλα συμβαίνουν.
― Adyashanti
Ήμουν πολύ ανοικτός, πολύ σαφής. Σας έλεγα πως δεν είστε το σώμα, είστε μονάχα εκείνη η γνώση και πως αυτή η ζωτική ανάσα είναι το μέσο μεταφοράς σας, ένα εργαλείο με το οποίο εκτελείτε τις δραστηριότητές σας και πως η γνώση τού “Είμαι” είναι πολύ λεπτοφυής. Επειδή μέσα από τη γνώση σας είστε εσείς και είναι και ο κόσμος.
― Nisargadatta Maharaj
Ακόμη και η εμπειρία του κενού αλλάζει όταν εγκαθίσταται στην καρδιά.
― Adyashanti
Συλλογίσου βαθιά τον πόνο και τα βάσανα που υπάρχουν μέσα στην επιθυμία να σε συμπαθούν – πόσο διαταράσσει αναπόφευκτα τη συζήτηση και σε αφήνει με την αίσθηση μιας ατελείωτης ανάγκης να σε συμπαθούν. Δεν υπάρχει κάποια διαρκής ικανοποίηση που βγαίνει απ’ αυτό. Αν δεις αρκετά καθαρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει μέσα στην επιθυμία να σε συμπαθούν, τότε αυτή θα καταρρεύσει από μόνη της.
― Adyashanti
Στην δυτική ψυχολογία, μάς είπαν να μην τα παρατάμε. Μας είπαν να μαχόμαστε. Σας λέω όμως πως δεν υπάρχει τίποτα για να παλέψεις και το μόνο πράγμα που χρειάζεται να παρατήσεις είναι το εγώ.
― Robert Adams
Load More Posts
error:
This website uses cookies and third party services. ΟΚ

Send this to a friend