Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Η εσωτερικευμένη σοφία, είναι η αγάπη. Και η αγάπη, είναι η εσωτερικευμένη σοφία.
― Adyashanti

Η εσωτερική σιωπή είναι εκείνη που θα σώσει και θα μεταμορφώσει τον κόσμο.
― Eckhart Tolle
Ο αληθινός κόσμος είναι πέρα από το οπτικό πεδίο του νου. Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από το δίχτυ των επιθυμιών μας, χωρισμένο σε ευχαρίστηση και πόνο, σωστό και λάθος, εσωτερικό και εξωτερικό. Για να δεις το σύμπαν όπως είναι, πρέπει να πας πέρα από το δίχτυ. Δεν είναι τόσο δύσκολο καθώς το δίχτυ είναι γεμάτο τρύπες.
― Nisargadatta Maharaj
Όταν τελειώνουν η επιθυμία και ο φόβος, τελειώνει και η δέσμευση. Η συναισθηματική εμπλοκή και το μοτίβο των συμπαθειών και αντιπαθειών που αποκαλούμε χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι αυτά που δημιουργούν τη δέσμευση.
― Nisargadatta Maharaj
Στην βαθιά κατάσταση του ύπνου, αφήνουμε το εγώ, τις σκέψεις, τις επιθυμίες. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό ενώ είμαστε συνειδητοί, θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε τον Εαυτό.
―  Ramana Maharshi
Ο νους είναι απλά ένα μάτσο σκέψεις. Σκέψεις για το παρελθόν και το μέλλον… αυτός είναι ο νους. Αλλά η καρδιά είναι το κέντρο της ακινησίας, της σιωπής, της Απόλυτης Γαλήνης. Όταν ξεκουράζεις το νου στην καρδιά, αισθάνεσαι μία χαρά και μία ευδαιμονία που σε γεμίζει. Παρέδωσε το νου στην καρδιά και θα το αισθανθείς.
― Robert Adams
Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, είναι απλά αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι σωστό, δεν είναι λάθος, δεν είναι καλό, δεν είναι κακό. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απλά εκτιμήσεις αξίας που βάζουμε πάνω σε ό,τι συμβαίνει και μετά προσποιούμαστε πως είναι αλήθεια.
― Adyashanti
Η ανάγκη να βρεις τον Εαυτό είναι ένα σημάδι πως είσαι έτοιμος. Η παρότρυνση έρχεται πάντοτε από μέσα. Μέχρι να έρθει όμως αυτή η στιγμή, δεν θα έχεις καμία επιθυμία ή δύναμη να το ερευνήσεις με όλη σου την καρδιά.
―  Nisargadatta Maharaj
Η ζωή είναι πολύτιμη για να χάνουμε τους εαυτούς μας σε ιδέες και έννοιες, στον θυμό και στην απελπισία μας.
― Guthema Roba
Διαλογισμός είναι μια κατάσταση σιωπής. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση χωρίς επιθυμίες. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση χωρίς παρελθόν ή μέλλον. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση που δεν κάνεις τίποτα και απλά απολαμβάνεις την ύπαρξή σου. Απλά είσαι ευτυχισμένος που είσαι, ευτυχισμένος που αναπνέεις, απλά ευτυχισμένος χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Αυτές οι στιγμές είναι διαλογισμός.
― Osho
 
Η παρουσία της Συνειδητότητας πάντοτε λάμπει με την ίδια φωτεινότητα, πίσω από την ομίχλη όλων των εμπειριών.
Rupert Spira
Ο Bούδας πέρασε πολλές φορές μέσα από δύσκολες καταστάσεις μετά τη διαφώτισή του αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν μπορούσαν πια να τον κάνουν να νιώθει ξεχωριστός από το σύνολο της ύπαρξης ή του διαχωρισμού από τον εαυτό του. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ του να βρίσκεσαι σε πνευματικό ύπνο και του να έχεις αφυπνιστεί. Μοιάζει πολύ (αλλά δεν είναι ακριβώς ίδιο) με τα συνειδητά όνειρα. Η ζωή εξακολουθεί να προχωρά αλλά στο πλαίσιο του απείρου. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα!
Adyashanti
Οι άνθρωποι ανησυχούν πως όταν το εγώ ή ο νους πεθαίνει, το αποτέλεσμα θα είναι ένα κενό χωρίς ευτυχία. Αυτό που πραγματικά όμως συμβαίνει είναι πως εκείνος που σκέφτεται και το αντικείμενο της σκέψης, όλα αυτά γίνονται ένα με την Πηγή η οποία είναι συνειδητότητα και ευδαιμονία… και αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε αδρανής ούτε κενή.
― Sri Ramana Maharshi
Όταν σταματάς να αντιστέκεσαι, εκείνο που σου φαίνεται τρομακτικό, είναι στην πραγματικότητα η απόλυτη ομορφιά της πραγματικότητας.
― Adyashanti
Μπες βαθιά στην έννοια του “Είμαι” και θα βρεις. Πώς βρίσκεις κάτι που έχεις παραπετάξει ή ξεχάσει; Το κρατάς στον νου σου μέχρι να το ανακαλέσεις. Η αίσθηση της ύπαρξης, του “Είμαι” είναι η πρώτη που εμφανίζεται. Αναρωτήσου από πού προέρχεται, ή απλά παρακολούθησέ την σιωπηλά. Όταν ο νους παραμένει στο “Είμαι” χωρίς να κινείται, εισέρχεσαι σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις αλλά μπορεί να βιωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσπαθείς συνεχώς. Εξ άλλου, η αίσθηση του “Είμαι” είναι πάντοτε μαζί σου, μόνο που της έχεις προσκολλήσει όλων των ειδών τα πράγματα – σώμα, συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες, αποκτήματα κ.λπ. Όλοι αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί είναι παραπλανητικοί επειδή εξ αιτίας τους πιστεύεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.
― Nisargadatta Maharaj
Να είσαι προσεκτικός. Την στιγμή που αρχίζεις να μιλάς, δημιουργείς ένα λεκτικό σύμπαν.
― Sri Nisargadatta Maharaj

Σκέφτεσαι και σκέφτεσαι και σκέφτεσαι… και σκέφτεσαι πάντα το παρελθόν και το μέλλον, ποτέ το παρόν. Αν επικεντρωθείς όμως στο παρόν, δεν υπάρχει χρόνος για το παρελθόν ή το παρόν και τότε είναι αδύνατον να έχεις προβλήματα. Έχεις μόνο προβλήματα όταν επικεντρώνεσαι στο παρελθόν ή στο μέλλον.
― Robert Adams
Ήμουν πολύ ανοικτός, πολύ σαφής. Σας έλεγα πως δεν είστε το σώμα, είστε μονάχα εκείνη η γνώση και πως αυτή η ζωτική ανάσα είναι το μέσο μεταφοράς σας, ένα εργαλείο με το οποίο εκτελείτε τις δραστηριότητές σας και πως η γνώση τού “Είμαι” είναι πολύ λεπτοφυής. Επειδή μέσα από τη γνώση σας είστε εσείς και είναι και ο κόσμος.
― Nisargadatta Maharaj
Όταν σταματάς την αναζήτηση, ηρεμείς, βάζεις στην άκρη τα βιβλία σου και παρατηρείς όλα όσα συμβαίνουν, αυτό θα σου φέρει την ευδαιμονία πολύ πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο.
― Robert Adams

Όταν δεν φοβάσαι πλέον, αυτό που αντικαθιστά τον φόβο είναι η αγάπη.
― Adyashanti
Load More Posts