Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Φώναξα τον Θεό και βρήκα μόνο τον εαυτό μου. Έψαξα για τον εαυτό μου και βρήκα μόνο τον Θεό.
― Jalaladdin Rumi
 
Η μόνη πνευματική πρακτική που χρειάζεσαι είναι να μην αντιδράς και να παραμένεις ήρεμος.
― Robert Adams
O Alan Watts, συνήθιζε να μου λέει: “Ram Dass, ο Θεός είναι όλες αυτές οι μορφές. Ο Θεός δεν είναι μόνο άμορφος. Είσαι υπερβολικά εθισμένος στο άμορφο”.
Έπρεπε να μάθω να τιμώ την ενσάρκωσή μου. Να ενσαρκώσω την σημασία του να είσαι άνθρωπος, Εβραίος, Αμερικάνος, ένα μέλος του κόσμου, ένα μέλος της οικολογικής κοινότητας, όλα αυτά. Έπρεπε να μάθω πώς να το κάνω αυτό· πώς να είμαι οικογενειάρχης, πώς να τιμάω τον πατέρα μου. Όλα αυτά είναι μέρος όλων. Με αυτόν τον τρόπο πλησίασα τον Θεό, αναγνωρίζοντας την μοναδικότητά μου. Αυτό είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική. Αυτό είναι που φέρνει και τους πνευματικούς ανθρώπους πίσω στον κόσμο.
― Ram Dass
Οι ερωτήσεις μοιάζουν αληθινές για όσο καιρό πιστεύεις πως είσαι ένα άτομο. Όταν συνειδητοποιήσεις πως είσαι η απρόσωπη παρουσία, όλες οι ερωτήσεις εξαφανίζονται.
Mooji

Όταν αρχίζεις να ακολουθείς αντί να ηγείσαι, αρχίζεις να ακολουθείς εκείνο το εσωτερικό κίνημα που δεν μιλάει. Αυτό οδηγεί, εσύ ακολουθείς. Σταδιακά, και τα δύο συγχωνεύονται σε ένα μόνο κίνημα. Στην πραγματικότητα όμως, κανένας δεν ηγείται και κανένας δεν ακολουθεί.
― Adyashanti
Μην παίρνεις τίποτα στα σοβαρά. Απλά να παρατηρείς τον κόσμο που περνάει χωρίς να αντιδράς. Παρακολούθησε τα πάντα, να είσαι σε ετοιμότητα αλλά άφησέ τα όλα στην ησυχία τους. Μην προσπαθείς να κερδίσεις τίποτα και μην προσπαθείς να παρατήσεις τίποτα. Να είσαι ο εαυτός σου. Μην έχεις την αίσθηση ότι είσαι αυτός που πράττει. Άσε το σώμα σου να κάνει ό,τι είναι να κάνει αλλά εσύ να είσαι στην αίσθηση του είμαι και όλα θα είναι μια χαρά.
― Robert Adams
Το πιο σημαντικό είναι να βρεις την γαλήνη και να την μοιραστείς με τους άλλους.
― Thich Nhat Hanh
Μην αφήνεις τους άλλους να επιλέγουν το μονοπάτι για σένα. Κατά βάθος, γνωρίζεις τον σωστό μονοπάτι, οπότε κάνε το σωστό και ακολούθησε την καρδιά σου.
― Robert Adams
 
Είσαι ο απέραντος ωκεανός της Συνειδητότητας, Ύπαρξης, Ευδαιμονίας.
― Shankaracharya
Η αναζήτηση της Πραγματικότητας είναι η πιο επικύνδινη από όλα τα εγχειρήματα, επειδή καταστρέφει τον κόσμο που ζεις.
Nisargadatta Maharaj
Ramana: Μια ανώτερη δύναμη σε καθοδηγεί. Επίτρεψε στον εαυτό σου να οδηγηθεί από αυτή την ενέργεια.
Ερώτηση: Μα δεν έχω επίγνωση αυτής. Σε παρακαλώ κάνε με να το συνειδητοποιήσω.
Ramana: Η ανώτερη δύναμη ξέρει τι να κάνει και πώς να το κάνει. Εμπιστεύσου την.
Ramana Maharshi
Το να πιστεύω πως εγώ, η Συνειδητότητα, έχω τους περιορισμούς και το πεπρωμένο του νου και του σώματος, είναι σαν να πιστεύω πως η οθόνη έχει τους περιορισμούς και το πεπρωμένο ενός ηθοποιού σε μια ταινία.
― Rupert Spira
Μετά από τόση πληροφόρηση και  διδασκαλίες, έρχεται η στιγμή που απλά χρειάζεται να σταματήσεις και να μείνεις ακίνητος… και τότε όλα τα υπόλοιπα θα συμβούν μόνα τους.
― Adyashanti
Μπες βαθιά στην έννοια του “Είμαι” και θα βρεις. Πώς βρίσκεις κάτι που έχεις παραπετάξει ή ξεχάσει; Το κρατάς στον νου σου μέχρι να το ανακαλέσεις. Η αίσθηση της ύπαρξης, του “Είμαι” είναι η πρώτη που εμφανίζεται. Αναρωτήσου από πού προέρχεται, ή απλά παρακολούθησέ την σιωπηλά. Όταν ο νους παραμένει στο “Είμαι” χωρίς να κινείται, εισέρχεσαι σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις αλλά μπορεί να βιωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσπαθείς συνεχώς. Εξ άλλου, η αίσθηση του “Είμαι” είναι πάντοτε μαζί σου, μόνο που της έχεις προσκολλήσει όλων των ειδών τα πράγματα – σώμα, συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες, αποκτήματα κ.λπ. Όλοι αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί είναι παραπλανητικοί επειδή εξ αιτίας τους πιστεύεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.
― Nisargadatta Maharaj
Η χάρη βρίσκεται πάντοτε εκεί. Δεν μας δίνεται από κάποιον με γενειάδα που βρίσκεται στον ουρανό και που επιλέγει ποιος θα την πάρει και ποιος όχι. Το μόνο που αλλάζει είναι η θέλησή μας να είμαστε ανοικτοί στην χάρη – να μην προσκολλούμαστε στις πιο μεγάλες επιγνώσεις μας αλλά να είμαστε παρόντες στη σοφία και την αγάπη από τις οποίες προέρχεται η επίγνωση.
―  Adyashanti
Η σοφία είναι μια πολύ χαλαρή κατάσταση ύπαρξης. Σοφία δεν είναι γνώση, δεν είναι πληροφόρηση. Σοφία είναι να είσαι αφυπνισμένος, άγρυπνος, παρατηρητής, παρόν, γεμάτος φως.
― Osho
 
Πρέπει πάντα να νιώθεις ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που είσαι. Μη λυπάσαι τον εαυτό σου. Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι. Αγαπώντας τον εαυτό σου όπως είναι, θα υπερβείς τα πράγματα που έχουν εμφανιστεί και σε ενοχλούν, σε πειράζουν και σου προκαλούν πόνο. Θα φύγουν όλα. Δεν θα τα αντιλαμβάνεσαι πια. Απελευθέρωσε τα πάντα. Μην έχεις καμία απολύτως επιθυμία. Βυθίσου βαθιά στον εαυτό σου. Μην αντιδράς στον εξωτερικό κόσμο ή στο σώμα σου. Όλα είναι μια χαρά.
― Robert Adams
Ο αληθινός κόσμος είναι πέρα από το οπτικό πεδίο του νου. Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από το δίχτυ των επιθυμιών μας, χωρισμένο σε ευχαρίστηση και πόνο, σωστό και λάθος, εσωτερικό και εξωτερικό. Για να δεις το σύμπαν όπως είναι, πρέπει να πας πέρα από το δίχτυ. Δεν είναι τόσο δύσκολο καθώς το δίχτυ είναι γεμάτο τρύπες.
― Nisargadatta Maharaj
Δεν είναι τόσο η χαρά να σε αγαπούν, όσο είναι η χαρά του να αγαπάς και να είσαι η ίδια η αγάπη.
― Adyashanti

Η εσωτερική σιωπή είναι εκείνη που θα σώσει και θα μεταμορφώσει τον κόσμο.
― Eckhart Tolle
Load More Posts
error:
I use cookies to give you the best experience on my website I Accept

Send this to a friend