Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Η χάρη βρίσκεται πάντοτε εκεί. Δεν μας δίνεται από κάποιον με γενειάδα που βρίσκεται στον ουρανό και που επιλέγει ποιος θα την πάρει και ποιος όχι. Το μόνο που αλλάζει είναι η θέλησή μας να είμαστε ανοικτοί στην χάρη – να μην προσκολλούμαστε στις πιο μεγάλες επιγνώσεις μας αλλά να είμαστε παρόντες στη σοφία και την αγάπη από τις οποίες προέρχεται η επίγνωση.
―  Adyashanti
Εμπιστεύσου την δύναμη που γνωρίζει και φροντίζει.
― Robert Adams
 
Να είστε, χωρίς προσπάθεια. Όταν η συνειδητότητα κατανοεί πλήρως τη συνειδητότητα, θα αγκαλιάσει το σώμα σαν τον εαυτό της. Έτσι είναι στην ολότητα. Δεν πρόκειται να ξεχωρίσει ένα κομμάτι τής υλοποίησης και να πει, “Είμαι αυτό”. Η συνειδητότητα εκφράζεται όπως κάνει το φως. Αυτό το παιχνίδι των πέντε στοιχείων που αποτελούν το σώμα, είναι η υλοποίηση της συνειδητότητας, είναι μονάχα η λάμψη τής συνειδητότητας. Το παιχνίδι των πέντε στοιχείων τελικά θα συγχωνευθεί με τη συνειδητότητα, επειδή αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητότητας.
― Nisargadatta Maharaj
Πρώτα φανταζόμαστε πως υπάρχει ένα εγώ, μετά το υπερασπιζόμαστε, μετά το εκφράζουμε, μετά το ικανοποιούμε, μετά προσπαθούμε να το ξεφορτωθούμε, μετά το καλωσορίζουμε, μετά το κατανοούμε και στο τέλος συνειδητοποιούμε πως δεν υπήρχε ποτέ.
― Rupert Spira
Μπες βαθιά στην έννοια του “Είμαι” και θα βρεις. Πώς βρίσκεις κάτι που έχεις παραπετάξει ή ξεχάσει; Το κρατάς στον νου σου μέχρι να το ανακαλέσεις. Η αίσθηση της ύπαρξης, του “Είμαι” είναι η πρώτη που εμφανίζεται. Αναρωτήσου από πού προέρχεται, ή απλά παρακολούθησέ την σιωπηλά. Όταν ο νους παραμένει στο “Είμαι” χωρίς να κινείται, εισέρχεσαι σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις αλλά μπορεί να βιωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσπαθείς συνεχώς. Εξ άλλου, η αίσθηση του “Είμαι” είναι πάντοτε μαζί σου, μόνο που της έχεις προσκολλήσει όλων των ειδών τα πράγματα – σώμα, συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες, αποκτήματα κ.λπ. Όλοι αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί είναι παραπλανητικοί επειδή εξ αιτίας τους πιστεύεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.
― Nisargadatta Maharaj
Στην δυτική ψυχολογία, μάς είπαν να μην τα παρατάμε. Μας είπαν να μαχόμαστε. Σας λέω όμως πως δεν υπάρχει τίποτα για να παλέψεις και το μόνο πράγμα που χρειάζεται να παρατήσεις είναι το εγώ.
― Robert Adams
Η συνειδητή δράση δεν δημιουργεί κάρμα – η αντίδραση κάνει.
― Sadhguru
Σταμάτησε να κυνηγάς αυτό που θέλει ο νους και θα λάβεις αυτό που χρειάζεται η ψυχή σου.
Οι άνθρωποι ανησυχούν πως όταν το εγώ ή ο νους πεθαίνει, το αποτέλεσμα θα είναι ένα κενό χωρίς ευτυχία. Αυτό που πραγματικά όμως συμβαίνει είναι πως εκείνος που σκέφτεται και το αντικείμενο της σκέψης, όλα αυτά γίνονται ένα με την Πηγή η οποία είναι συνειδητότητα και ευδαιμονία… και αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε αδρανής ούτε κενή.
― Sri Ramana Maharshi
Συλλογίσου βαθιά τον πόνο και τα βάσανα που υπάρχουν μέσα στην επιθυμία να σε συμπαθούν – πόσο διαταράσσει αναπόφευκτα τη συζήτηση και σε αφήνει με την αίσθηση μιας ατελείωτης ανάγκης να σε συμπαθούν. Δεν υπάρχει κάποια διαρκής ικανοποίηση που βγαίνει απ’ αυτό. Αν δεις αρκετά καθαρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει μέσα στην επιθυμία να σε συμπαθούν, τότε αυτή θα καταρρεύσει από μόνη της.
― Adyashanti
Η αβεβαιότητα, οι αμφιβολίες και οι φόβοι έρχονται με φυσικό τρόπο σε όλους μέχρι ο Εαυτός να συνειδητοποιηθεί. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το εγώ παρά είναι το εγώ. Όταν το εγώ φεύγει, φεύγουν κι αυτά.
― Ramana Maharshi
 
Την στιγμή που δεν ακούμε την επόμενη σκέψη μας, είμαστε παραδομένοι πλήρως.
― Ananda
 
Πολλοί αναζητητές δεν αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για την απελευθέρωσή τους αλλά περιμένουν για μια μεγάλη, τελική πνευματική εμπειρία που θα τους εκσφενδονίσει προς εκείνη. Αυτή η αναζήτηση για την τελική απελευθερωτική εμπειρία είναι που δημιουργεί μια ανεξέλεγκτη μορφή πνευματικού καταναλωτισμού, στον οποίο οι αναζητητές πηγαίνουν από τον έναν δάσκαλο στον άλλον και ψωνίζουν για τη διαφώτισή τους σαν να ψωνίζουν γλυκά από ένα ζαχαροπλαστείο. Αυτή η πνευματική ακολασία μετατρέπει με ταχείς ρυθμούς την αναζήτηση για διαφώτιση σε μια αίρεση των αναζητητών τής εμπειρίας. Και, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν πράγματι δυνατές εμπειρίες, τις περισσότερες φορές αυτές δεν οδηγούν σε μια βαθιά μεταμόρφωση του ατόμου, κάτι που αποτελεί την έκφραση της διαφώτισης.
― Adyashanti
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τον Θεό. Εκείνος σηκώνει το βάρος του κόσμου.
― Ramana Maharshi
 
Όποιος κοιτάζει προς τα έξω, ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει προς τα μέσα, αφυπνίζεται.
― Carl Gustav Jung
 

Μετατόπισε την προσοχή σου από τις λέξεις στην σιωπή και τότε θα ακούσεις.
― Sri Nisargadatta Maharaj
Αυτός που αγαπά τον πάντα υποστηρικτή Θεό με την κατανόηση πως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις δικές του πράξεις και που περιμένει τα πάντα να γίνουν μονάχα από τον Θεό, καθοδηγείται κάθε λεπτό από τον Θεό, στο μονοπάτι τής Αλήθειας
― Ramana Maharshi
Δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια. Απλά κοίταξε ανάμεσα στις σκέψεις παρά απ’ ευθείας στις σκέψεις. Όταν περπατάς στο πλήθος, δεν τσακώνεσαι με κάθε άνθρωπο που συναντάς· απλά βρίσκεις τον δρόμο σου ανάμεσά τους. Όταν  τσακώνεσαι, προκαλείς τσακωμούς. Όταν δεν αντιστέκεσαι, δεν υπάρχει αντίσταση. Όταν αρνείσαι να παίξεις το παιχνίδι, βγαίνεις έξω από αυτό.
― Sri Nisargadatta Maharaj
Η εσωτερικευμένη σοφία, είναι η αγάπη. Και η αγάπη, είναι η εσωτερικευμένη σοφία.
― Adyashanti
Η σοφία είναι μια πολύ χαλαρή κατάσταση ύπαρξης. Σοφία δεν είναι γνώση, δεν είναι πληροφόρηση. Σοφία είναι να είσαι αφυπνισμένος, άγρυπνος, παρατηρητής, παρόν, γεμάτος φως.
― Osho
 
Load More Posts