Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για καμία εκπαίδευση. Η συνειδητότητα είναι πάντοτε μαζί σου. Με τον ίδιο τρόπο που δίνεις προσοχή στον εξωτερικό κόσμο, δώσε και στον εσωτερικό. Καμία νέα ή ειδική επίγνωση δεν είναι απαραίτητη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι συνειδητός στο ότι είσαι συνειδητός. Μην παρεξηγήσεις την απλότητα της συμβουλής. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν το θάρρος να εμπιστευθούν εκείνο που είναι αθώο και απλό.
―  Nisargadatta Maharaj

 

Η χάρη βρίσκεται πάντοτε εκεί. Δεν μας δίνεται από κάποιον με γενειάδα που βρίσκεται στον ουρανό και που επιλέγει ποιος θα την πάρει και ποιος όχι. Το μόνο που αλλάζει είναι η θέλησή μας να είμαστε ανοικτοί στην χάρη – να μην προσκολλούμαστε στις πιο μεγάλες επιγνώσεις μας αλλά να είμαστε παρόντες στη σοφία και την αγάπη από τις οποίες προέρχεται η επίγνωση.
―  Adyashanti
Φώναξα τον Θεό και βρήκα μόνο τον εαυτό μου. Έψαξα για τον εαυτό μου και βρήκα μόνο τον Θεό.
― Jalaladdin Rumi
 

Ο πλανήτης θα βρει τον δρόμο του και τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Δεν είναι η δουλειά σου να τον ελέγξεις. Η δουλειά σου είναι να προσπαθήσεις να ξεφύγεις από τον πλανήτη με το να αφυπνιστείς.
― Robert Adams
Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός.
― Thich Nhat Hanh
Ο Εαυτός λάμπει σαν τον ήλιο για εκείνους που έχουν παραμερίσει την άγνοια και την αντικατέστησαν με την σοφία.
― Bhagavad Gita
Δεν υπάρχει τίποτα για να κάνεις πρακτική. Για να γνωρίσεις τον εαυτό σου, πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Και για να είσαι ο εαυτός σου, σταμάτησε να φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως αυτό ή εκείνο. Απλά να είσαι. Άφησε την αληθινή σου φύση να αναδυθεί. Μην ταράσσεις το νου με την αναζήτηση.
― Nisargadatta Maharaj
Δεν μπορείς να αφήσεις ένα χάος πίσω σου και να προχωρήσεις μπροστά· θα σε τραβήξει πίσω.
― Nisargadatta Maharaj
Πρώτα φανταζόμαστε πως υπάρχει ένα εγώ, μετά το υπερασπιζόμαστε, μετά το εκφράζουμε, μετά το ικανοποιούμε, μετά προσπαθούμε να το ξεφορτωθούμε, μετά το καλωσορίζουμε, μετά το κατανοούμε και στο τέλος συνειδητοποιούμε πως δεν υπήρχε ποτέ.
― Rupert Spira
Είσαι ο απέραντος ωκεανός της Συνειδητότητας, Ύπαρξης, Ευδαιμονίας.
― Shankaracharya
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τον Θεό. Εκείνος σηκώνει το βάρος του κόσμου.
― Ramana Maharshi
 
Η ζωή είναι πολύτιμη για να χάνουμε τους εαυτούς μας σε ιδέες και έννοιες, στον θυμό και στην απελπισία μας.
― Guthema Roba
Ήμουν πολύ ανοικτός, πολύ σαφής. Σας έλεγα πως δεν είστε το σώμα, είστε μονάχα εκείνη η γνώση και πως αυτή η ζωτική ανάσα είναι το μέσο μεταφοράς σας, ένα εργαλείο με το οποίο εκτελείτε τις δραστηριότητές σας και πως η γνώση τού “Είμαι” είναι πολύ λεπτοφυής. Επειδή μέσα από τη γνώση σας είστε εσείς και είναι και ο κόσμος.
― Nisargadatta Maharaj
Γνώρισε τον ίδιο σου τον εαυτό. Να είσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό, να τον ακούσεις, να τον υπακούσεις, να τον απολαύσεις, να τον έχεις στο νου όλη την ώρα. Δεν χρειάζεσαι καμία άλλη καθοδήγηση. Από την στιγμή που η αναζήτηση της ίδιας της αλήθειας επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή, όλα για σένα είναι καλά.
― Nisargadatta Maharaj
Όταν τελειώνουν η επιθυμία και ο φόβος, τελειώνει και η δέσμευση. Η συναισθηματική εμπλοκή και το μοτίβο των συμπαθειών και αντιπαθειών που αποκαλούμε χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι αυτά που δημιουργούν τη δέσμευση.
― Nisargadatta Maharaj
Η συνειδητή δράση δεν δημιουργεί κάρμα – η αντίδραση κάνει.
― Sadhguru
Γνωρίζει τι είναι καλύτερο και πότε και πώς να το κάνει. Άφησέ τα όλα σε Εκείνον. Το φορτίο είναι δικό Του και δεν έχεις τίποτε άλλο να σε απασχολεί. Το μόνο που σε απασχολεί είναι Εκείνος. Αυτό σημαίνει να αφήνεσαι.
― Ramana Maharshi
 
Την στιγμή που δεν ακούμε την επόμενη σκέψη μας, είμαστε παραδομένοι πλήρως.
― Ananda
 

Μην προσπαθείς να γίνεις δημοφιλής ή να πιστεύεις πως γνωρίζεις κάτι που κάποιος άλλος δεν γνωρίζει. Μερικές φορές, όταν αφήνεις τον δικό σου δρόμο για να βοηθήσεις άλλους, μιλάει το εγώ. Να είσαι ο εαυτός σου και τότε θα δεις τι πραγματικά είναι να κάνεις. Όταν είσαι ο εαυτός σου και άλλοι σε πλησιάζουν, τους βοηθάς πάρα πολύ κάνοντας απολύτως τίποτα.
― Robert Adams
Εμπιστεύσου την εμπειρία σου όπως ακριβώς εκδηλώνεται, ακόμη κι αν δεν την καταλαβαίνεις.
― Adyashanti
Load More Posts