Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Γνωρίζει τι είναι καλύτερο και πότε και πώς να το κάνει. Άφησέ τα όλα σε Εκείνον. Το φορτίο είναι δικό Του και δεν έχεις τίποτε άλλο να σε απασχολεί. Το μόνο που σε απασχολεί είναι Εκείνος. Αυτό σημαίνει να αφήνεσαι.
― Ramana Maharshi
 
Τι είναι η αυτοπραγμάτωση; Το να γνωρίζω ότι το γνωστό δεν μπορεί να είμαι εγώ ή να είναι δικό μου, είναι από μόνο του απελευθέρωση. Η ελευθερία από τον αυτοπροσδιορισμό με μια ομάδα αναμνήσεων ή συνηθειών, η κατάσταση της περιπλάνησης στην απεριόριστη έκταση της ύπαρξης είναι μια ανεξάντλητη δημιουργικότητα και ολική υπέρβαση, η απόλυτη αφοβία που γεννιέται από τη συνειδητοποίηση της αυταπάτης και της παροδικότητας κάθε μορφής συνειδητότητας – και ρέει από μια βαθιά και ανεξάντλητη πηγή. Η γνώση της πηγής ως πηγή, της εμφάνισης ως εμφάνιση και του εαυτού μόνο ως πηγή, αυτή είναι η αυτοπραγμάτωση.
― Nisargadatta Maharaj

Μην αφήνεις το νου να σου λέει ιστορίες για τα ευχάριστα ή τα δυσάρεστα, για τα εύκολα ή τα δύσκολα… είναι όλα το ίδιο.
― Rupert Spira
Είσαι ο απέραντος ωκεανός της Συνειδητότητας, Ύπαρξης, Ευδαιμονίας.
― Shankaracharya
“Κολλάς” με οτιδήποτε κατηγορείς. Αντί να το κατηγορείς, να του εύχεσαι τα καλύτερα. Να του εύχεσαι να είναι ελεύθερο η πρόθεσή σου θα γίνει τόσο ισχυρή που δεν θα επιστρέψει σ’ εσένα. Αν δεν το συγχωρήσεις, αν δεν το ευλογήσεις, αν δεν του ευχηθείς τα καλύτερα, η ενέργεια απλά θα επιστρέψει με μαγνητικό τρόπο σ’ εσένα επειδή ψάχνει για τη λύτρωση. Όλη η αρνητική ενέργεια την ποία έχουμε κληρονομήσει υπάρχει εκεί επειδή ψάχνει για τη λύτρωση.
―  Adyashanti
Ο Bούδας πέρασε πολλές φορές μέσα από δύσκολες καταστάσεις μετά τη διαφώτισή του αλλά αυτές οι δυσκολίες δεν μπορούσαν πια να τον κάνουν να νιώθει ξεχωριστός από το σύνολο της ύπαρξης ή του διαχωρισμού από τον εαυτό του. Αυτή είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ του να βρίσκεσαι σε πνευματικό ύπνο και του να έχεις αφυπνιστεί. Μοιάζει πολύ (αλλά δεν είναι ακριβώς ίδιο) με τα συνειδητά όνειρα. Η ζωή εξακολουθεί να προχωρά αλλά στο πλαίσιο του απείρου. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα!
Adyashanti
Στην δυτική ψυχολογία, μάς είπαν να μην τα παρατάμε. Μας είπαν να μαχόμαστε. Σας λέω όμως πως δεν υπάρχει τίποτα για να παλέψεις και το μόνο πράγμα που χρειάζεται να παρατήσεις είναι το εγώ.
― Robert Adams
Δεν υπάρχει φόβος. Ο φόβος συμβαίνει μόνο όταν πιστεύεις πως ο κόσμος που ζεις είναι αληθινός. Όταν ο κόσμος αποδεικνύεται πως είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί να υπάρχει φόβος; Τι μπορεί να σε αναστατώσει όταν ξέρεις πως ο κόσμος είναι ένα όνειρο;
― Robert Adams

Η συνειδητότητα δεν μετασχηματίζεται με την εμπειρία. Ποτέ δεν κινείται ή αλλάζει. Είναι το μοναδικό, σταθερό στοιχείο της εμπειρίας.
― Rupert Spira

Ο νους δεν λειτουργεί με συστήματα πεποίθησης. Κάποια άλλη δύναμη τον κινεί. Την ονομάζω αγάπη.
― Adyashanti
Εμπιστεύσου την εμπειρία σου όπως ακριβώς εκδηλώνεται, ακόμη κι αν δεν την καταλαβαίνεις.
― Adyashanti
Χρειάζεται να επιλέξεις μεταξύ των προσκολλήσεών σου και της ευτυχίας.
― Adyashanti
Κανένας δεν τα καταφέρνει χωρίς υπομονή.
― Ramana Maharshi

Από την στιγμή που θα δεις πως ονειρεύεσαι, τότε θα ξυπνήσεις. Αλλά δεν το βλέπεις γιατί θέλεις το όνειρο να συνεχιστεί. Θα έρθει όμως η μέρα όπου θα θέλεις να τελειώσει το όνειρο, με όλη σου την καρδιά και το νου, διαθέσιμος να πληρώσεις οποιοδήποτε τίμημα. Και το τίμημα θα είναι η ηρεμία και η αποταύτιση, η έλλειψη ενδιαφέροντος για το ίδιο το όνειρο.
― Sri Nisargadatta Maharaj
Ποτέ δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν δυνάμεις και παρουσίες που σε υπηρετούν όλη την ώρα με τον πιο πιστό τρόπο. Δεν έχει σημασία αν τις αντιλαμβάνεσαι ή όχι· παρ’ όλα αυτά είναι αληθινές και ενεργές.
― Nisargadatta Maharaj
 
Μύθος: Τα μόνα συναισθήματα που βιώνουν οι αφυπνισμένοι άνθρωποι, είναι τα θετικά. Ένα αφυπνισμένο ον βιώνει μόνο καλά συναισθήματα. Οι φωτισμένοι άνθρωποι δεν θυμώνουν.
Αντιθέτως, όλα τα συναισθήματα είναι διαθέσιμα. Αν η Aλήθεια χρειάζεται να χρησιμοποιήσει θυμό, θα χρησιμοποιήσει θυμό. Ο θυμός είναι ένα καλό εργαλείο για να έχεις. Η ιδέα πως κάποια συναισθήματα ποτέ δεν συμβαίνουν όταν αφυπνίζεσαι είναι αστεία. Δεν είναι αλήθεια.
Σταματάμε να προβάλλουμε τα συναισθήματα στον κόσμο γύρω μας; Ναι. Σταματάμε να παίρνουμε προσωπικά τα συναισθήματα; Ναι.
Αυτό σημαίνει πως ένα αφυπνισμένο ον μπορεί να αισθάνεται θυμό, θλίψη, απώλεια. Μπορεί να αισθανθεί τα πάντα και οτιδήποτε όσο αφυπνίζεται. Είμαστε απλά ένας χώρος όπου οι εμπειρίες συμβαίνουν και περνούν. Δεν τις παίρνουμε προσωπικά.
Adyashanti
Αν αναζητάς τη φώτιση σε κάποια μελλοντική εμπειρία, είσαι προορισμένος να ζεις στη δυστυχία. Να είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Αν αναζητάς τη φώτιση σε κάποιο στοιχείο τής εμπειρίας που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα είσαι μονίμως απογοητευμένος. Η φώτιση είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους όρους σε ολόκληρο το πνευματικό ρεπερτόριο. Η φώτιση είναι απλά η αναγνώριση του εαυτού μας ως αυτό που είμαστε αυτή τη στιγμή.
 Rupert Spira
 
Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, είναι απλά αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι σωστό, δεν είναι λάθος, δεν είναι καλό, δεν είναι κακό. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απλά εκτιμήσεις αξίας που βάζουμε πάνω σε ό,τι συμβαίνει και μετά προσποιούμαστε πως είναι αλήθεια.
― Adyashanti

Σκέφτεσαι και σκέφτεσαι και σκέφτεσαι… και σκέφτεσαι πάντα το παρελθόν και το μέλλον, ποτέ το παρόν. Αν επικεντρωθείς όμως στο παρόν, δεν υπάρχει χρόνος για το παρελθόν ή το παρόν και τότε είναι αδύνατον να έχεις προβλήματα. Έχεις μόνο προβλήματα όταν επικεντρώνεσαι στο παρελθόν ή στο μέλλον.
― Robert Adams
Όσο έχεις την εντύπωση ότι επηρεάζεις τα γεγονότα, η έννοια της ελευθερίας δεν είναι για εσένα. Η ίδια η έννοια του να πράττεις, να είσαι η αιτία για κάτι, είναι δεσμευτική. Αν θέλεις να κάνεις πραγματική πρόοδο, πρέπει να ξεχάσεις κάθε ιδέα προσωπικής απόκτησης
― Sri Nisargadatta Maharaj
Load More Posts