Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός. ― Thich Nhat Hanh
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τον Θεό. Εκείνος σηκώνει το βάρος του κόσμου.
― Ramana Maharshi
 

Ο πλανήτης θα βρει τον δρόμο του και τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν. Δεν είναι η δουλειά σου να τον ελέγξεις. Η δουλειά σου είναι να προσπαθήσεις να ξεφύγεις από τον πλανήτη με το να αφυπνιστείς.
― Robert Adams
Το εσωτερικό σου φως λάμπει όταν βρίσκεσαι σε γαλήνη με τον εαυτό σου. Απελευθέρωσε κάθε προσπάθεια και νιώσε την ομορφιά μέσα σου. Άφησε τα πράγματα να είναι όπως είναι κι εσύ απλά να είσαι.
Robert Adams
Γνώρισε τον ίδιο σου τον εαυτό. Να είσαι με τον ίδιο σου τον εαυτό, να τον ακούσεις, να τον υπακούσεις, να τον απολαύσεις, να τον έχεις στο νου όλη την ώρα. Δεν χρειάζεσαι καμία άλλη καθοδήγηση. Από την στιγμή που η αναζήτηση της ίδιας της αλήθειας επηρεάζει την καθημερινή σου ζωή, όλα για σένα είναι καλά.
― Nisargadatta Maharaj
Ο Εαυτός λάμπει σαν τον ήλιο για εκείνους που έχουν παραμερίσει την άγνοια και την αντικατέστησαν με την σοφία.
― Bhagavad Gita
Αυτός που αγαπά τον πάντα υποστηρικτή Θεό με την κατανόηση πως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις δικές του πράξεις και που περιμένει τα πάντα να γίνουν μονάχα από τον Θεό, καθοδηγείται κάθε λεπτό από τον Θεό, στο μονοπάτι τής Αλήθειας
― Ramana Maharshi
Φώτιση είναι η στιγμή που ένα κύμα συνειδητοποιεί πως είναι ο ωκεανός.
― Thich Nhat Hanh
Μπες βαθιά στην έννοια του “Είμαι” και θα βρεις. Πώς βρίσκεις κάτι που έχεις παραπετάξει ή ξεχάσει; Το κρατάς στον νου σου μέχρι να το ανακαλέσεις. Η αίσθηση της ύπαρξης, του “Είμαι” είναι η πρώτη που εμφανίζεται. Αναρωτήσου από πού προέρχεται, ή απλά παρακολούθησέ την σιωπηλά. Όταν ο νους παραμένει στο “Είμαι” χωρίς να κινείται, εισέρχεσαι σε μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις αλλά μπορεί να βιωθεί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσπαθείς συνεχώς. Εξ άλλου, η αίσθηση του “Είμαι” είναι πάντοτε μαζί σου, μόνο που της έχεις προσκολλήσει όλων των ειδών τα πράγματα – σώμα, συναισθήματα, σκέψεις, ιδέες, αποκτήματα κ.λπ. Όλοι αυτοί οι αυτοπροσδιορισμοί είναι παραπλανητικοί επειδή εξ αιτίας τους πιστεύεις ότι είσαι κάτι που δεν είσαι.
― Nisargadatta Maharaj
“Κολλάς” με οτιδήποτε κατηγορείς. Αντί να το κατηγορείς, να του εύχεσαι τα καλύτερα. Να του εύχεσαι να είναι ελεύθερο η πρόθεσή σου θα γίνει τόσο ισχυρή που δεν θα επιστρέψει σ’ εσένα. Αν δεν το συγχωρήσεις, αν δεν το ευλογήσεις, αν δεν του ευχηθείς τα καλύτερα, η ενέργεια απλά θα επιστρέψει με μαγνητικό τρόπο σ’ εσένα επειδή ψάχνει για τη λύτρωση. Όλη η αρνητική ενέργεια την ποία έχουμε κληρονομήσει υπάρχει εκεί επειδή ψάχνει για τη λύτρωση.
―  Adyashanti
Διαλογισμός είναι μια κατάσταση σιωπής. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση χωρίς επιθυμίες. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση χωρίς παρελθόν ή μέλλον. Διαλογισμός είναι μια κατάσταση που δεν κάνεις τίποτα και απλά απολαμβάνεις την ύπαρξή σου. Απλά είσαι ευτυχισμένος που είσαι, ευτυχισμένος που αναπνέεις, απλά ευτυχισμένος χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Αυτές οι στιγμές είναι διαλογισμός.
― Osho
 
Η εσωτερικευμένη σοφία, είναι η αγάπη. Και η αγάπη, είναι η εσωτερικευμένη σοφία.
― Adyashanti
Πρέπει πάντα να νιώθεις ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που είσαι. Μη λυπάσαι τον εαυτό σου. Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι. Αγαπώντας τον εαυτό σου όπως είναι, θα υπερβείς τα πράγματα που έχουν εμφανιστεί και σε ενοχλούν, σε πειράζουν και σου προκαλούν πόνο. Θα φύγουν όλα. Δεν θα τα αντιλαμβάνεσαι πια. Απελευθέρωσε τα πάντα. Μην έχεις καμία απολύτως επιθυμία. Βυθίσου βαθιά στον εαυτό σου. Μην αντιδράς στον εξωτερικό κόσμο ή στο σώμα σου. Όλα είναι μια χαρά.
― Robert Adams
Συγκεντρώνεσαι, διαλογίζεσαι, βασανίζεις το νου και το σώμα, κάνεις ένα σωρό περιττά πράγματα χάνοντας την ουσία, που είναι η εξάλειψη της ατομικότητας
― Nisargadatta Maharaj
 
Ο μόνος τρόπος για να αφυπνιστείς είναι μέσα από την σιωπή και όχι μέσα από την ανάλυση των γεγονότων, καθορίζοντας ποια είναι καλά και ποια είναι κακά. Μέσα από την απλή σιωπή, τα απελευθερώνεις όλα. Απελευθερώνεις όλες τις σκέψεις, όλες τις πληγές, όλα τα δόγματα και τις έννοιες. Τα απελευθερώνεις όλα αυτά κάθε μέρα
― Robert Adams
 
Εσωτερίκευση σημαίνει να αισθάνεσαι την ηρεμία· να αισθάνεσαι τον χώρο εκείνο όπου όλα συμβαίνουν.
― Adyashanti
Αν αφήσεις τις σκέψεις σε ησυχία, θα σε αφήσουν σε ησυχία.
― Rupert Spira
 
Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να υπάρξει στο Τώρα είναι ο διαχωρισμένος εαυτός.
―  Rupert Spira
Όταν γνωρίζεις πως έχεις λίγο χρόνο σε αυτή την ύπαρξη, δεν σταματάς για να παίξεις τα παιχνίδια της ζωής αλλά προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου και να ελευθερωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται.
―  Robert Adams
Ο νους δημιουργεί τον χρόνο και τον χώρο και μετά εκλαμβάνει τις δικές του δημιουργίες ως πραγματικότητα.
― Nisargadatta Maharaj
Πάνω σε τι αντιδράς; Να ρωτάς τον εαυτό σου κάθε στιγμή της ημέρας όταν η ηρεμία σου διαταράσσεται.
― Kenneth Wapnick
 
Load More Posts