Είσαι το Σύμπαν, το ένα μοναδικό Ον, η Πηγή που εμπεριέχει και εμπεριέχεται στα πάντα. Είτε το συνειδητοποιείς είτε όχι, όλα εμπεριέχουν αυτή την ιερή Παρουσία του Σύμπαντος. Είναι το αγνό φως της θεϊκότητας που έχει σκεπαστεί από το εγώ.
Το εγώ κάνει τα πάντα για να μην έχεις συνειδητή επαφή με την Πηγή μέσα σου. Δεν το συμφέρει γιατί θα πάψει να διαφεντεύει το σώμα. Προς το παρόν, απλά γνωρίζεις πως είσαι το Σύμπαν αλλά επί του πρακτέου, είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις στη ζωή σου.
Στο σώμα σου υπάρχουν δύο δυνάμεις: του εγώ και του Σύμπαντος. Όταν αρχίζεις να αφυπνίζεσαι, τον έλεγχο του σώματος παίρνει πότε η μία δύναμη και πότε η άλλη. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο και το πιο πολύτιμο για την ψυχή.
Πολλοί κάνουν πίσω όταν φτάνει αυτή η στιγμή γιατί τότε είναι που έρχονται να αντιμετωπίσουν το χειρότερο κομμάτι του εαυτού τους και θυμώνουν. Δεν τους αρέσουν αυτά που συνειδητοποιούν και ακούν. Το εγώ έχει μάθει να ακούει “στρογγυλευμένη” πληροφόρηση, δηλαδή χωρίς αιχμηρές γωνίες που πονούν. Έχει μάθει να το παρηγορούν, να του χαϊδεύουν τα αυτιά και να του λένε πόσο υπέροχο είναι.
Η πεταλίδα από τον βράχο δεν ξεκολλάει χωρίς μαχαίρι. Δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις το αυγό. Είναι αδύνατο να γευτείς την ψίχα και τον γλυκό χυμό της καρύδας αν δεν την σπάσεις πρώτα. Έτσι είναι και το εγώ. Αν δεν το σπάσεις, δεν θα γευτείς τα δώρα κάτω από το σκληρό κέλυφος.
Το να υπερβείς το εγώ, το να αφήσεις το Σύμπαν να εκφραστεί μέσα από σένα, είναι μια επίμονη διαδικασία. Οι περισσότεροι κάνουν πίσω. Ο θυμός που βγαίνει είναι μεγάλος και τα παράπονα γιγαντώνονται. Ο άνθρωπος δεν επιθυμεί να αφήσει το δράμα και έτσι γαντζώνεται πάνω του. Τι θα είναι χωρίς το δράμα; Χωρίς την προσωπική του ιστορία; Πώς θα καθορίζεται το εγώ; Πώς θα υπάρχει το εγώ; Πώς θα ταΐζεται το εγώ;
Παρατήρησε τον εαυτό σου. Τι σημαίνει για σένα το παρελθόν, το όνομα που έχεις, τα συναισθήματα και οι σκέψεις σου; Ποια από τις δύο δυνάμεις ταΐζουν; Με ποιον τρόπο οι επιθυμίες που έχεις σε κάνουν να ζεις στο μέλλον και να έχεις μια ατέλειωτη προσμονή;
Όταν ευθυγραμμίζεσαι με τον παρόντα χρόνο και μόνο, όταν έχεις Παρουσία, όλα όσα χρειάζεσαι, τα έχεις. Οι αληθινές σου ανάγκες καλύπτονται και όχι εκείνες που πιστεύει το εγώ πως έχεις. Είσαι φροντισμένος απλόχερα και με αγάπη. Πού χρειάζεσαι να είσαι; Τι χρειάζεται να κάνεις στη ζωή σου; Πώς θα ακολουθήσεις την καρδιά σου;
Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί, στην τέλεια ευθυγράμμιση με τη συχνότητα του Σύμπαντος που ονομάζεται Παρουσία.
Με αγάπη,
Έλενα