Η ζωή μου είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Το σώμα που έχω, το όνομα, το φύλο, η ηλικία, τα παιδιά, ο σύντροφος, οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Το φαγητό που μαγειρεύω, το καθάρισμα του σπιτιού, η δουλειά που κάνω, τα σκουπίδια που πετάω… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Τα ψώνια στο super market, το καφέ που θα πιω με μια φίλη, ο διάλογος, η παρακολούθηση μιας ταινίας… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Η τουαλέτα που θα πάω, το μπάνιο που θα κάνω, η ανάσα, το χτυποκάρδι, το κοίταγμα στα μάτια ενός άλλου, η σιωπή… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Τα ρούχα που φοράω, οι επιλογές που κάνω, τα μαλλιά που κόβω, τα λίγα αντικείμενα που έχω… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Ό,τι γράφω, ό,τι διαβάζω, ό,τι δημιουργώ… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Τα συναισθήματα που νιώθω, τα πάνω και τα κάτω μου, η μουσική που ακούω, το γέλιο μέχρι να πονέσει το στομάχι, η ένταση, η διαφωνία, μια χαλαρή βραδιά… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Η γνώμη που πιστεύω πως οι άλλοι έχουν για μένα, οι εμμονές, οι ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές… όλα αυτά είναι απλά μια ρυτίδα στον αιώνιο ωκεανό της Συνειδητότητας, Ύπαρξης και Ευδαιμονίας.
Είμαι αυτός ο ωκεανός. Από τότε που άρχισα να εστιάζομαι στην απεραντοσύνη της ίδιας μου της Ύπαρξης, οι φόβοι και οι επιθυμίες έφυγαν. Έτσι απλά.
Ναι, το σώμα θα νιώσει πόνο, κάποια δύσκολα συναισθήματα ίσως έρθουν στην επιφάνεια, προκλήσεις θα εμφανιστούν αλλά τίποτα δεν μένει για πολύ. Με τον ίδιο τρόπο που ο άνεμος δημιουργεί ένα κυματάκι στην επιφάνεια της θάλασσας για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι συμβαίνει και με την ζωή. Οι σκέψεις, τα γεγονότα, τα συναισθήματα, η ίδια η ύπαρξη του ανθρώπινου σώματος… δεν κρατάει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.
Είμαι κάτι πολύ πιο διευρυμένο από τα ανθρώπινα προβλήματα, τις επιθυμίες και τους στόχους.
Είμαι η Αιώνια Ύπαρξη. Δεν έχω γεννηθεί, ούτε θα πεθάνω. Ζω και αναπνέω μέσα από εκατομμύρια μορφές… από το πιο μικρό βακτήριο μέχρι το μεγαλύτερο θηλαστικό του πλανήτη. Είμαι τα πάντα και συνάμα το τίποτα. Είμαι η πιο βαθιά θάλασσα και το πιο μακρινό αστέρι. Είμαι όλοι οι φυσικοί νόμοι του Σύμπαντος και της Γης. Είμαι η συμπυκνωμένη εκείνη δύναμη που δημιούργησε την Μεγάλη Έκρηξη και έφερε σε Ύπαρξη έναν νέο Συμπαντικό κύκλο ζωής.
Και εστιάζομαι σε αυτό. Κάθε μέρα.
Με αγάπη,
Έλενα