Υπάρχει μια ιερή Παρουσία σε όλα όσα έχουν έρθει σε Ύπαρξη. Είναι η σιωπηλή, ιερή Παρουσία του Σύμπαντος πέρα από κάθε προσωποποίηση, πέρα από κάθε μορφή. Είναι η απευθείας επαφή με την Συνειδητότητα πριν διαιρεθεί σε μορφές ανθρώπων, αγγέλων, δασκάλων κτλ.
Οι διαιρέσεις της Συνειδητότητας προσφέρουν βοήθεια στην ανθρωπότητα σύμφωνα με τις ιδιότητες της συχνότητάς τους, με τον ίδιο τρόπο που ζητάμε βοήθεια από κάποιον γείτονα που έχει κάτι που δεν έχουμε εμείς.
Όσο αφυπνιζόμαστε, βιώνουμε την ένωση με τις μορφές παρά τις βλέπουμε ως κάτι ξεχωριστό από εμάς. Καθώς η ανάγκη των επιθυμιών σβήνει σταδιακά, αναζητάμε την ενότητα και βλέπουμε πέρα από τις μορφές. Αυτή η ενότητα των πάντων είναι και η έδρα της εσωτερικής σιωπής όπου εκδηλώνεται η Παρουσία. Η Παρουσία είναι η τέλεια ευθυγράμμιση με το Σύμπαν την παρούσα στιγμή και μόνο. Σε αυτή την κατάσταση ο νους σιωπά, το εγώ εξαφανίζεται και αφήνεις το Σύμπαν να εκφραστεί μέσα από σένα.
Ένας άνθρωπος που ζει μέσα από αυτή την κατάσταση, είναι ευλογία για όλη την ανθρωπότητα χωρίς όμως να τον απασχολεί κάτι τέτοιο. Γι’ αυτόν το άνθρωπο, το να ζεις με Παρουσία είναι ο φυσικός τρόπος ύπαρξης.
Αυτή η σιωπηλή, ιερή Παρουσία είναι για τους λίγους εκείνους που επιθυμούν να ζουν σύμφωνα με αυτό που είναι: το Σύμπαν που για λίγο έχει πάρει ανθρώπινη μορφή. Είναι το κάλεσμα της ψυχής τους να δουν πέρα από τις μορφές και να αναγνωρίσουν αυτή την Παρουσία στο γκρινιάρικο αφεντικό, στην χειριστική φίλη, στο απαιτητικό παιδί… και να χαμογελάσουν. Αυτή η Παρουσία υπάρχει σε όλους, άσχετα αν το έχουν ανακαλύψει ή όχι.
Βρίσκεται σε κάθε πράξη καλοσύνης που δεν περιμένει αντάλλαγμα.
Βρίσκεται σε κάθε νέα ιδέα που δεν περιμένει αποδοχή.
Βρίσκεται σε κάθε χαμόγελο που δεν περιμένει την χαρά για να εκφραστεί.
Βρίσκεται σε κάθε χάδι που δεν περιμένει ανταπόδοση.
Βρίσκεται σε κάθε προσφορά βοήθειας που δεν περιμένει “ευχαριστώ”.
Βρίσκεται σε κάθε λόγο που δεν περιμένει χειροκρότημα.
Βρίσκεται σε κάθε έργο τέχνης που δεν περιμένει την γκαλερί.
Βρίσκεται σε κάθε ιστορία που δεν περιμένει να γίνει βιβλίο.
Βρίσκεται σε κάθε χορό που δεν περιμένει να σταματήσει η βροχή.
Βρίσκεται σε κάθε τραγούδι που δεν περιμένει το κοινό.
H Παρουσία βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινη στιγμή που γεύεσαι στο 100% χωρίς να περιμένεις την επόμενη.
Με αγάπη,
Έλενα