Μου πήρε πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσω αυτό που είμαι. Αυτό που είμαι είναι κάτι πολύ ήρεμο και όμορφο. Παράλληλα ανακάλυψα και το εσωτερικό ταξίδι της ψυχής και για αρκετά χρόνια, το μοιράστηκα με τον κόσμο μέσα από χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους.
Τώρα αυτοί οι τρόποι έγιναν μια σταγόνα, η οποία εμπεριέχει όμως τον ωκεανό. Όλα τα πολύτιμα συμπεράσματα των εμπειριών μαζεύτηκαν σε ένα μόνο τρόπο έκφρασης: την συγγραφή και την κατασκευή κοσμημάτων.
Η ψυχή βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και πήρε μια βαθιά ανάσα. Έκλεισε κύκλους και απελευθέρωσε ό,τι είχε τελειώσει. Κράτησε την ουσία και την κρυστάλλωσε μέσα της.
Η ψυχή συνεχίζει το ταξίδι. Ένας διαφορετικός αέρας φυσάει στα πανιά. Το καράβι είναι ανάλαφρο και ευέλικτο… μα πέρασε πολλές φουρτούνες για να το μάθει. Και θα έρθουν κι άλλες… αλλά τώρα ξέρει.
Το ταξίδι της ψυχής σε τούτη την ενσάρκωση περιλαμβάνει το μεγάλωμα τριών παιδιών, σπουδές στην γραφιστική, απασχόληση σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία στο τμήμα marketing, δημιουργία ιστοσελίδων και κοσμημάτων. Αργότερα η ψυχή μου ανακάλυψε την ενεργειακή θεραπεία όπου την εφάρμοσε και την δίδαξε για αρκετά χρόνια. Έπειτα πέρασε στις προσωπικές συνεδρίες βοηθώντας κι άλλους να κατανοήσουν το ταξίδι της ψυχής τους. Και καθώς γινόντουσαν όλα τούτα, το γράψιμο υπήρχε πάντα ως μια μόνιμη πηγή έμνευσης και γαλήνης.
Διαβάζω πολύ και φιλοσοφώ ακόμα περισσότερο. Τολμώ να εκθέτω την ψυχή μου σε εμπειρίες ρισκάροντας, προκειμένου να υπερβώ όλα όσα με κρατάνε. Οι εμπειρίες και κυρίως η φιλοσοφία της εμπειρίας είναι τα καύσιμα του καραβιού για όλες τις ψυχές.
Έχουμε δύο δυνάμεις μέσα μας: εκείνη του Σύμπαντος κι εκείνη του εγώ. Η όλη ιστορία και ο σκοπός του ταξιδιού είναι το ποια δύναμη θα καταφέρει τελικά να κρατήσει το τιμόνι της ψυχής στο ταξίδι. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αφυπνίζονται και παραδίδουν το τιμόνι του ταξιδιού τους στη δύναμη του Σύμπαντος… και αυτό αλλάζει την ανθρωπότητα, μια καρδιά κάθε φορά.
Η σταγόνα που μοιράζω μέσα από τα γραπτά και την τέχνη, βοηθούν τον άνθρωπο να κατανοήσει το ταξίδι της ψυχής του και να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή αλλά και τον κόσμο. Ένα απεριόριστο Σύμπαν δυνατοτήτων είναι διαθέσιμο μέσα μας… αρκεί να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε και πώς να κοιτάξουμε.
Με αγάπη,
Έλενα