Μια εντελώς νέα ημέρα ξεκινάει. Είναι μοναδική. Γίνεσαι ένα πινέλο στα χέρια του Σύμπαντος και ζωγραφίζεις τις εμπειρίες του ανθρώπινου σώματος. Είσαι εκείνο που κινεί το σώμα, εκείνο που έχει φέρει σε Ύπαρξη όλα όσα βλέπεις… το Σύμπαν σε μια ανθρώπινη μορφή.
Από τη μία ζεις στον παρόντα χρόνο και από την άλλη είναι σοφό να προγραμματίζεις κάποια πράγματα που σε αφυπνίζουν μέσα στην ημέρα σου για δύο λόγους: πρώτον, να μην κοιμηθεί το σώμα και βουλιάξει πάλι μέσα στο matrix και δεύτερον για να αξιοποιήσεις τον χρόνο που σου δόθηκε εποικοδομητικά.
Όταν αποφασίζεις να δεσμευτείς με τον εαυτό σου και να κάνεις κάτι συγκεκριμένο κάθε μέρα, δημιουργείς ένα εντύπωμα το οποίο έχει επίδραση. Η επίδραση είναι ανάλογη με την ποιότητα του εντυπώματος. Όλοι έχουμε συνήθειες που δημιουργούν εντυπώματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Το να κουτσομπολεύεις κάθε μέρα είναι ένα εντύπωμα, το να γκρινιάζεις κάθεμέρα είναι ένα άλλο… εντυπώματα που προέρχονται από το εγώ είναι χαμηλής δόνησης και κοιμίζουν τον άνθρωπο.
Μην ξοδεύεις τη ζωή σου κάνοντας αδιάφορα πράγματα ή προσπαθώντας να ικανοποιήσεις το σώμα και το εγώ ή δημιουργώντας χαμηλής δόνησης εντυπώματα. Έχεις 24 καταπληκτικές ώρες μπροστά σου κάθε μέρα. Ποια είναι τα ταλέντα σου; Τι μπορείς να κάνεις καθημερινά για να αφυπνιστείς; Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους; Η καθημερινή δέσμευση για κάτι είναι ένα ιερό ραντεβού με το Σύμπαν. Είναι η συνειδητοποίηση ότι αφιερώνεις χρόνο να κάνεις κάτι εποικοδομητικό για σένα και για τους άλλους. Και όταν ένα εντύπωμα είναι λεπτοφυές, επηρεάζει το συλλογικό ασυνείδητο και προσφέρει φως.
Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα στο να διαβάζεις κάτι που θα σε αφυπνίσει και θα σε βοηθήσει να υπερβείς το εγώ. Αφιερώσου στην κατασκευή διαφόρων πραγμάτων καθώς η προσοχή που δείχνεις εκείνη τη στιγμή είναι μια μορφή Παρουσίας… τέλεια εξάσκηση για να ηρεμείς το νου. Και πολλά άλλα μπορείς να κάνεις. Μη σπαταλάς όμως χρόνο μπροστά στην τηλεόραση ή χαζεύοντας στο ίντερνετ. Αυτές οι συνήθειες κοιμίζουν τον άνθρωπο.
Και αν θα ήθελες να φύγεις από τη δουλειά που δεν σου αρέσει και να κάνεις κάτι που αγαπά πραγματικά η ψυχή σου, αφιέρωσε χρόνο καθημερινά σε μια δραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Η καρδιά θα σε οδηγήσει.
Το εντύπωμα είναι ένας φάρος που εκπέμπει την ποιότητά του, επηρεάζοντας τη ζωή σου και το συλλογικό ασυνείδητο. Όσο πιο ανιδιοτελές είναι, τόσο μεγαλύτερη επίδραση έχει. Αγνόησε τις προσδοκίες του εγώ για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Είναι μεγάλη παγίδα που αλλοιώνει το εντύπωμα. Κάνε ό,τι νιώθεις, δεσμεύσου σε μια συχνότητα κι όταν κάνει τον κύκλο του, απλά θα το νιώσεις. Ακόμη κι αν το σώμα ή ο νους βαριούνται, να επιμένεις. Τότε γίνονται και οι μεγαλύτερες υπερβάσεις.
Με αγάπη,
Έλενα