Τα χελιδόνια είναι γνωστά ότι επιστρέφουν πάντοτε πίσω στο σπίτι τους. Όσο τολμηρό και απρόβλεπτο είναι το πέταγμά τους, όσο μακριά και να πηγαίνουν, κάποια στιγμή θα νιώσουν πως ήρθε η ώρα να επιστρέφουν στην φωλιά τους.
Η ιδέα της επιστροφής είναι μέσα σε όλους μας. Ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας, όσες εμπειρίες κι αν έχουμε, όσο κι αν περιπλανηθούμε, θα έρθει η στιγμή που θα νιώσουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε σπίτι.
Το σπίτι δεν είναι τα τούβλα. Και πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, δεν είναι ούτε η οικογένεια που έχουμε εδώ στη Γη. Μιλάω για το πραγματικό, εσωτερικό σπίτι που το κουβαλάμε μέσα μας από τότε που γεννηθήκαμε. Ό,τι κι αν κάνουμε εδώ στη Γη, ό,τι κι αν πετύχουμε ή δημιουργήσουμε, κάποια στιγμή θα νιώσουμε το κάλεσμα να επιστρέψουμε εκεί.
Η επιστροφή δεν σημαίνει ο θάνατος του σώματος. Η επιστροφή αρχίζει όταν συνειδητοποιήσεις πως είσαι πολλά περισσότερα από σώμα, νου και αισθήματα. Όταν καταλαβαίνεις πως το κυνήγι των επιθυμιών, του τέλειου συντρόφου, των χρημάτων, της ιδανικής δουλειάς, ωχριούν μπροστά στην ιδέα της επιστροφής στο σπίτι σου… στο σπίτι του Θεού, του Σύμπαντος, του Όλα Όσα Είναι.
Και τότε ξεκινάς να πετάς από πάνω σου πολλά αχρείαστα κομμάτια της ανθρώπινης εμπειρίας. Για να φτάσεις στην καρδιά της αγκινάρας και να γευτείς την γλύκα της, έχεις πετάξει πρώτα τα πέταλα. Έτσι συμβαίνει και με το εσωτερικό σου σπίτι• αρχίζοντας να συνειδητοποιείς πως δεν είσαι το ένα ή το άλλο, ξεφλουδίζεις με υπομονή τον εαυτό σου για να σου αποκαλυφθεί ο αγνός Εαυτός που είσαι.
Είσαι η Συνειδητότητα, Ύπαρξη, Ευδαιμονία που φοράει ένα ανθρώπινο κουστούμι γεμάτο περιορισμούς. Το κουστούμι αυτό είναι γεμάτο επιθυμίες, φόβους, ανασφάλειες, χαρά, θλίψη και τόσα άλλα. Όμως δεν είσαι αυτό. Άφησε την ζωή να συμβαίνει αυθόρμητα, δούλεψε για ό,τι πιστεύεις αλλά μην ταυτίζεσαι με όσα κάνεις. Ό,τι κάνεις, οικογένεια, δουλειά, συντροφικότητα, φαγητό, ύπνος… όλα αυτά συμβαίνουν στο σώμα. Εσύ όμως δεν είσαι το σώμα. Είσαι η αγνότερη μορφή Ύπαρξης και όλη η ανθρώπινη ζωή σου έχει ως σκοπό να επιστρέψεις σε τούτη την συνειδητοποίηση.
Το ταξίδι της επιστροφής δεν είναι γνώση. Είναι εμπειρία. Το να γνωρίζεις τι πραγματικά είσαι, δεν σε επιστρέφει σπίτι αλλά σου δείχνει τον δρόμο για να το βιώσεις.
Και ποιό είναι το αποτέλεσμα; Πώς καταλαβαίνεις πως έχεις φτάσει εκεί;
Όταν αφήνεις τη ζωή να συμβαίνει χωρίς προσπάθειες, αγαπώντας ό,τι έρχεται σε Ύπαρξη, χωρίς να ξεχωρίζεις τις εμπειρίες σου σε καλές ή κακές. Είναι αυτές που είναι. Και συμβαίνουν στο σώμα. Κι εσύ δεν είσαι το σώμα. Είσαι το ένα και μοναδικό Απεριόριστο Ον.
Με αγάπη,
Έλενα