Φαντάσου να έχεις μέσα σου ένα κομμάτι πηλό το οποίο περιμένει να γίνει ένα όμορφο κομψοτέχνημα. Όταν ο πηλός είναι απλά μια άμορφη μάζα δεν έχει καμία χρησιμότητα ενώ αν γίνει ένα πήλινο δοχείο που θα μεταφέρει νερό, μπορεί να ευεργετήσει όλη την οικογένεια και όσους πίνουν από αυτό.
Για να διαμορφωθεί ο πηλός σε ένα πήλινο σκεύος που θα κουβαλάει νερό, χρειάζεται υπομονή στην διαδικασία. Θα πλαστεί, θα σκληράνει, θα λειανθεί και τέλος θα περάσει από την φωτιά για να “δέσουν” τα χρώματα και γίνει ανθεκτικό στη χρήση. Και όσοι πίνουν νερό από αυτό το δοχείο θα νιώθουν όμορφα και όσοι το κοιτάζουν θα θαυμάζουν το κομψοτέχνημα που είναι.
Έτσι είναι και η ψυχή του ανθρώπου. Οι εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις είναι η διαδικασία που δώσει σχήμα στην ψυχή μας, να την ομορφύνει και να την κάνει χρήσιμη στον κόσμο. Αν αντισταθούμε, τότε το πήλινο δοχείο θα έχει ραγίσματα, δεν θα μπορεί να κουβαλάει το νερό και κάποια στιγμή θα σπάσει. Ενώ αν αφεθούμε στη ζωή όπως ακριβώς συμβαίνει μέσα μας και έξω από εμάς, η ποιότητα της ψυχής θα μετουσιωθεί, θα εξελιχθεί και έτσι  θα προσφέρουμε κάτι όμορφο στο συλλογικό ασυνείδητο.
Άφησε τη ροή της ζωής να σε διαμορφώσει σε κάτι όμορφο. Οι δυσκολίες είναι εκείνες που εντείνουν τη διαδικασία. Μην τις φοβάσαι, μην αντιστέκεσαι. Κάνε το καλύτερο που μπορείς με τα μέσα που διαθέτεις για να αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει και ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις, άφησέ το.
Εμπιστεύσου την διαδικασία και μη θυμώνεις στις δυσκολίες που εμφανίζονται.
Με αγάπη,
Έλενα