Όταν συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε η αγάπη ενσαρκωμένη στη Γη, αυτή η ενέργεια που θεραπεύει και αγκαλιάζει τα πάντα, τότε έχουμε υπερβεί το εγώ. Είναι τόσο απλό. Ολόκληρος ο μηχανισμός του matrix καταρρέει όταν το συνειδητοποιήσουμε βαθιά στην καρδιά μας.
Όταν είμαστε αγάπη, αγαπάμε τους άλλους ό,τι κι αν κάνουν ή εκφράζουν. Τους βλέπουμε πέρα από την οποιαδήποτε εγωική συμπεριφορά. Όταν ένας άνθρωπος αφυπνιστεί, βλέπει τους πάντες άξιους αγάπης. Και αυτό φέρνει εκείνη την πολυπόθητη γαλήνη και ηρεμία στην καρδιά που τόσα χρόνια αναζητάμε με διάφορους τρόπους.
Αν θες να αφυπνιστείς, να υπερβείς το εγώ και να βγεις έξω από το matrix, αγάπησε τους άλλους όπως ακριβώς εκδηλώνεται η ύπαρξή τους. Τίποτε άλλο δεν σου χρειάζεται. Όλες οι άλλες πληροφορίες που διαβάζουμε ή ακούμε είναι για να περνάμε όμορφα το χρόνο μας μέσα στο matrix. Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη να διαβάζει ή να ακούει διάφορα που του αρέσουν γιατί έτσι μπορεί να φιλοσοφήσει και να δημιουργήσει τη δική του γεύση αλήθειας.
Εμείς οι Έλληνες, ένα από τα καλά που έχουμε κληρονομήσει από τους αρχαίους προγόνους μας, είναι η τάση μας να φιλοσοφούμε τον κόσμο. Είναι στο DNA μας. Το να φιλοσοφούμε αυτό που ακούμε και να το αφήσουμε να σκάψει βαθιά μέσα μας είναι μια ιδιότητα που όλοι μπορούν να κάνουν. Τόσο απλά. Φιλοσοφούμε τη ζωή, τις απόψεις των άλλων και φτιάχνουμε τη δική μας.
Η λέξη “διαλογίζομαι” πολλές φορές μπορούμε να την αντικαταστήσουμε από τη λέξη “φιλοσοφώ”. Η λέξη φιλοσοφία όπως καθορίζεται από το wiktionary.org, είναι η ακόλουθη:
  • η επιστήμη η οποία διερευνά τα θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από τον κόσμο, τον άνθρωπο, τη γνώση, το αγαθό και το ωραίο
  • το σύνολο των πεποιθήσεων που καθορίζουν τη στάση και τη δράση ενός ατόμου ή συνόλου
Να φιλοσοφείς όλα όσα διαβάζεις και ακούς. Δημιούργησε τη δική σου γεύση αλήθειας, τη δική σου σφαίρα φιλοσοφίας. Μην ακολουθείς κανέναν αλλά να εμπνέεσαι. Μην κρίνεις όμως την φιλοσοφία των άλλων, μην δείχνεις με το δάχτυλο όσους έχουν την δική τους αλήθειας που τους εξυπηρετεί.
Ξεκίνα να φιλοσοφείς και να απλώνεις την αλήθειά σου στον κόσμο. Να θυμάσαι όμως το πιο σημαντικό όλων: να το κάνεις με αγάπη και μην προσβάλλεις κανέναν.
Με αγάπη,
Έλενα