Το να έχεις Παρουσία και να δίνεσαι 100% σε αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή ή απλά να είσαι χωρίς να κάνεις τίποτα, είναι μια πρόκληση που λίγο-πολύ την έχεις προσεγγίσει. Τι γίνεται όμως όταν ξέρεις πως έχεις να αντιμετωπίσεις μια πρόκληση στο κοντινό μέλλον που δεν μπορείς να αποφύγεις;
Για παράδειγμα, ξέρεις πως σε μια εβδομάδα θα πρέπει να παρευρεθείς σε μια συνάντηση που σε κάνει ήδη να αισθάνεσαι άβολα ή σε τρεις μέρες να συναντήσεις κάποιον που δεν θες αλλά δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Πώς μπορείς να φέρεις την Παρουσία στη ζωή σου όταν ο νους αγχώνεται για ένα γεγονός που θα συμβεί σίγουρα στο μέλλον;
Οπωσδήποτε δεν μπορείς να αγνοήσεις το φόβο του νου και τις σκέψεις του. Δώσε χώρο στις σκέψεις να απλωθούν με πλήρη όμως επίγνωση του περιεχομένου τους. Και τώρα, θα σου ζητήσω να δεις πέρα από το γεγονός και να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι πραγματικά φοβάσαι από την π.χ. συνάντηση που δεν θα ήθελες να πας. Τι συνέπειες έχει για σένα η συνάντηση; Πώς θα σε κάνει να νιώσεις; Πώς θα επηρεάσει τη ζωή σου;
Αναλύοντας τον φόβο για το γεγονός που θες να αποφύγεις, θα συνειδητοποιήσεις πως στην ουσία δεν φοβάσαι τη συνάντηση αλλά τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή σου. Φοβάσαι πως θα φέρει αλλαγές που δεν θες να βιώσεις. Ο φόβος σου είναι στην ουσία η αντίσταση στην αλλαγή. Και η αντίσταση στην αλλαγή δηλώνει προσκόλληση στον τρόπο ζωής σου.
Όταν λοιπόν φοβάσαι ένα γεγονός που αναπόφευκτα θα έρθει, ρώτησε τον εαυτό σου: τι φοβάσαι ότι θα αλλάξει στη ζωή σου; Και αφού βάλεις πάνω στο τραπέζι τις αλλαγές που θα συμβούν στην χειρότερη εκδοχή τους, συνειδητοποίησε πως τις φοβάσαι γιατί είσαι προσκολλημένος με τον τρόπο που ζεις αυτή τη στιγμή και δεν θα ήθελες να αλλάξει.
Όλες οι αλλαγές “σπρώχνονται” από τη μία και μόνη Συνειδητότητα προκειμένου ο άνθρωπος να εξελιχθεί και να αφυπνιστεί.
Κάθε φόβος κρύβει την ίδια πάντοτε αιτία: φόβο για την αλλαγή. Οπότε, αυτό που χρειάζεται να δουλέψεις μέσα σου δεν είναι το γεγονός αυτό καθαυτό αλλά τη σχέση σου με τις αλλαγές και την προσκόλληση με τον τρόπο ζωής σου.
Η Συνειδητότητα, το Απεριόριστο Ον είναι πανταχού παρόν σε όποια κατάσταση της ζωής. Δεν έχει σημασία πού είσαι και τι κάνεις αρκεί να έχεις Παρουσία. Αρκεί να είσαι συνειδητός. Αρκεί να έχεις ξυπνήσει και να έχεις βγει έξω από το matrix. Το matrix παραμένει matrix όπου κι αν βρίσκεται το σώμα του ανθρώπου.
Η προσκόλληση και ο φόβος των αλλαγών ανήκουν στον άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στο matrix, στη λήθη της ανθρώπινης εμπειρίας. Η μόνη λύση για να μη φοβάσαι και να μην έχεις προσκολλήσεις είναι να ξυπνήσεις.
“Ευφυΐα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές”. – Stephen Hawking
Με αγάπη,
Έλενα