Βρίσκεσαι εδώ όχι για να αρνηθείς το σώμα σου αλλά για να το φροντίσεις. Είναι η ευθύνη σου. Είναι η καθημερινή, διαλογιστική σου διαδικασία. Φρόντισέ το με τον καλύτερο τρόπο. Είναι το σώμα μέσα από το οποίο εκφράζεται η Συνειδητότητα.
Όσο το φροντίζεις, τόσο περισσότερο μπορείς να νιώσεις τη θεϊκότητα μέσα σου. Αν νιώσεις πως ήρθε η ώρα να αποτραβήξεις την ενέργειά σου από συγκεκριμένες συνήθειες του σώματος, να το κάνεις. Μπορεί να νιώσεις πως θες να απέχεις από συγκεκριμένα φαγητά, να αλλάξεις τις ώρες του ύπνου, να μένεις περισσότερο στη σιωπή. Όποιο κι αν είναι το κάλεσμά σου, σημαίνει πως είναι καλό και κατάλληλο για σένα.
Δεν είναι τυχαία κάποια ερεθίσματα που έρχονται στο μονοπάτι σου. Πολλά από αυτά σε σκουντούν για να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου. Να αφουγκράζεσαι το σώμα σου καθημερινά.
Κάθε φορά που το φροντίζεις (με μια καλή τροφή, κάνοντας άσκηση, yoga κ.ο.κ.) στο ανταποδίδει. Είναι το καράβι του Σύμπαντος στο ταξίδι της ανθρώπινης εμπειρίας. Υπάρχει η τάση να αφήνουμε το σώμα μας όταν εμβαθύνουμε στην πνευματικότητα. Το ένα όμως υποστηρίζει το άλλο.
Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.
Με αγάπη,
Έλενα