Πολλά πράγματα συμβαίνουν στο σώμα. Προκλήσεις, ασθένειες, διάφορα συναισθήματα… και το σώμα έχει ανάγκη από ανακούφιση και φροντίδα. Και από την άλλη, φιλοξενεί τη συνειδητότητα, εκείνη την αγνή κατάσταση του Σύμπαντος, όπου βιώνεται από το σώμα ως ανιδιοτελή αγάπη και ευδαιμονία.
Όμως αυτή η κατάσταση είναι σκεπασμένη από τις εμπειρίες της καθημερινότητας. Το σώμα έχει να αντιμετωπίσει μια πολυάσχολη καθημερινότητα και ξεχνάει αυτό είναι στην πραγματικότητα. Αν όμως υιοθετήσεις τη συνήθεια να έχεις μικρές, καθημερινές τελετές με Παρουσία, δηλαδή δίνοντας σε αυτές το 100% της προσοχής σου χωρίς σκέψεις, σε βοηθούν να εξαγνίσεις το σώμα και να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είσαι.
Όταν ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ντουζ, να έχεις 100% την προσοχή σου εστιασμένη σε αυτό που κάνεις. Να είσαι το σφουγγάρι, το σαπούνι, το νερό. Η συνειδητότητα, το Σύμπαν εμπεριέχεται στα πάντα, εμπεριέχεται στο νερό, στο σφουγγάρι, στο σαπούνι, σε σώμα σου. Στην ουσία κάνεις κάτι από τον εαυτό σου για τον εαυτό σου. Το Σύμπαν φροντίζει το Σύμπαν.
Απολαμβάνεις τον καφέ; Το πρωί που τρέχεις να τα προλάβεις όλα, δεν έχεις χρόνο για να νιώσεις τη στιγμή όπως ακριβώς εκδηλώνεται… όμως μπορείς να δώσεις την προσοχή σου στην πρώτη γουλιά… για δέκα δευτερόλεπτα. Ο καφές εμπεριέχει το Σύμπαν, είσαι το Σύμπαν… το Σύμπαν φροντίζει τον εαυτό του μέσα από τον καφέ.
Όλα στη ζωή μας εμπεριέχουν ιερότητα. Ακόμη και το πληκτρολόγιο που χρησιμοποιείς, το κινητό, το τσιγάρο που ανάβεις. Όλα εμπεριέχουν Σύμπαν και κάθε φορά που δίνεις το 100% της προσοχής σου με συνειδητότητα, δηλαδή όταν έχεις Παρουσία, όταν ο νους δεν ξεφεύγει σε σκέψεις… μια αγνή ενέργεια φωτός δημιουργείται από τη την πράξη αυτή και φωτίζει το συλλογικό ασυνείδητο.
Όταν συνειδητοποιείς την ιερότητα σε κάθε σου πράξη, ακόμη κι όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα, ο νους σιωπά και η ζωή σου μεταμορφώνεται. Όλα όσα κάνουμε είναι ιερά και όταν το συνειδητοποιούμε, όταν έχουμε Παρουσία, τότε ευθυγραμμιζόμαστε τέλεια με το Σύμπαν.
Δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλα πράγματα ή να πας μακριά για να αποκαλύψεις αυτό που είσαι. Αυτό που είσαι εμπεριέχεται σε κάθε στιγμή αρκεί να της δώσεις την προσοχή σου και να συνειδητοποιήσεις την ιερότητά της.
Τόσο απλά.
Με αγάπη,
Έλενα