Από τη μία η φύση του νου είναι ήρεμη, από την άλλη παράγει ένα σωρό θόρυβο. Σκέψεις, συναισθήματα, υπότιτλοι σε γεγονότα… όλα αυτά πάνε και έρχονται. Αναδύονται φόβοι, ελπίδες, προσδοκίες, επιθυμίες.
Ο θόρυβος αυτός είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο γύρω μας. Αν ο κόσμος ήταν ήσυχος και ο νους μας θα ήταν ήσυχος.
Ανάμεσα στις λέξεις και στις σκέψεις υπάρχει ένα κενό. Ένα κενό σιωπής. Εκεί αποκαλύπτεται η αληθινή σου φύση, η Συνειδητότητα. Αυτό το κενό μεταξύ δύο σκέψεων, δύο επιθυμιών, δύο φόβων, δύο προσδοκιών, υπάρχει η αληθινή σου φύση. Εκεί, ο ήρεμος νους είναι ο καθρέφτης της Συνειδητότητας χωρίς να σκεπάζεται από τον θόρυβο του νου.
Ο θόρυβος είναι το matrix, είναι ο βαθύς ύπνος της ανθρωπότητας. Η αφύπνιση είναι αυτό το κενό. Και σε αυτό το κενό, αποκαλύπτεται όλη η μεγαλοπρέπεια του Σύμπαντος. Εκεί είναι η γενέτειρα της έμπνευσης και των ιδεών. Από εκεί καθοδηγείσαι… όχι από το νου που σκεπάζει την αγνή αυτή καθοδήγηση που ονομάζεται εσώτερη αίσθηση κατεύθυνσης.
Το κενό ανάμεσα στις σκέψεις, στις επιθυμίες κτλ μοιάζει με τον έναστρο ουρανό που κοιτάζεις με γυμνούς οφθαλμούς. Βλέπεις έναν συγκεκριμένο αριθμό αστέρων. Όμως, όταν εστιάζεσαι στο μαύρο κενό ανάμεσα στα αστέρια με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου, θα ανακαλύψεις αναρίθμητους γαλαξίες, νεφελώματα και σμήνη αστέρων. Το τηλεσκόπιο είναι η γνώση η οποία σε βοηθάει πού να ψάξεις και τι να ψάξεις.
Να εστιάζεσαι σε αυτό το κενό όσο πιο συχνά το θυμάσαι. Όπου εστιάζεσαι, αυτό πολλαπλασιάζεται. Δώσε περισσότερη σημασία στο κενό της Συνειδητότητας παρά στον θόρυβο. Δες πέρα από τον θόρυβο. Όταν νιώθεις να τρελαίνεσαι από τις σκέψεις, να πνίγεσαι από τα συναισθήματα, να αγχώνεσαι για ένα μέλλον που δεν υπάρχει, να μην αντέχεις τον εαυτό σου να προσδοκάει όλη την ώρα… εστιάσου σε αυτό το κενό.
Και μετά θα το θυμάσαι να το κάνεις και στις ήρεμες στιγμές. Ακόμη και στον έντονο ρυθμό της ζωής, θα μπορείς να το κάνεις εύκολα.
Και θα επιστρέψεις στην αληθινή σου φύση: να είσαι ο κρυστάλλινος, αγνός καθρέπτης της Συνειδητότητας.
Με αγάπη,
Έλενα