Όταν ξεκινάμε να αποκτούμε κάποιον έλεγχο πάνω στο νου μας, το πρώτο πράγμα που βιώνουμε είναι μια όμορφη γαλήνη που στην αρχή μοιάζει με εκείνη που έχουμε όταν είμαστε κουρασμένοι. Όταν έχουμε εξαντληθεί, δεν μπορούμε να σκεφτούμε την ζωή, μιλάμε λίγο και γενικά οι κινήσεις και οι εκφράσεις μας είναι περιορισμένες.
Ο ήρεμος νους δεν είναι νεκρός ή κουρασμένος νους αλλά είναι γεμάτος δραστηριότητες οι οποίες δεν πηγάζουν από ερεθίσματα της 3ης διάστασης. Αν παρατηρήσουμε την γαλήνη του, θα δούμε πως έχουμε την μεγαλύτερη ευεξία που νιώσαμε ποτέ και πως οι εσωτερικοί και εξωτερικοί θόρυβοι έχουν κοπάσει αρκετά. Σε αυτό το στάδιο, είναι δυνατό να βιώσουμε σποραδικές συνδέσεις με τον Κοσμικό Νου και μπορούμε να βρεθούμε αρκετά συχνά σε μια κατάσταση συνειδητότητας πολύ διαφορετική από αυτήν που ίσως αγγίζαμε, ενώ κάνουμε παράλληλα το καθημερινό μας πρόγραμμα. Η κατάσταση παρατήρησης που γίνεται ολοένα και πιο συχνά μέσα μας, κάνει το νου να γίνει ένας μεγάλος, κρυστάλλινος καθρέπτης όπου όλοι οι Κόσμοι του Σύμπαντος καθρεπτίζονται μέσα του.
Να μην ξεχνάτε πως ενώ έχετε να αντιμετωπίσετε τις προσωπικές προκλήσεις της ζωής, ο ένας και μοναδικός στόχος σας είναι να υπερβείτε τον ίδιο το νου και να ενωθείτε με το Όλα Όσα Είναι, με τον Θεό, με την Πηγή, με το Σύμπαν. Ο στόχος του ανθρώπου που παραμένει ίδιος σε κάθε ενσάρκωση, είναι να καταφέρει να επιστρέψει στην άχρονη κατάσταση, να είναι το Απεριόριστο Ον ενώ βρίσκεται στο φυσικό του σώμα. Αυτή η δυνατότητα βρίσκεται μέσα σας και σήμερα υπάρχουν πολλά εργαλεία διαθέσιμα για να το πετύχετε. Μπορεί κατά βάθος να εύχεστε να μπορούσατε να τα παρατήσετε όλα και να αφοσιωθείτε σε αυτόν τον σκοπό κάπου απομονωμένοι αλλά να ξέρετε πως αν βρίσκετε δελεαστική αυτή την οπτική, σημαίνει πως ήδη το έχετε καταφέρει σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Τώρα πηγαίνετε για τα πιο δύσκολα και αυτά είναι οι συνθήκες υλισμού του Δυτικού πολιτισμού που φέρνει ένα σωρό εμπόδια, απολαύσεις και εξαρτήσεις.
Υπερβείτε όλα αυτά με το να παραιτηθείτε από το κυνήγι της καθημερινότητας και να φέρετε σιωπή στη ζωή σας και θα διαπιστώσετε πως δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά. Είναι η φυσική σας κατάσταση απλά το έχετε για λίγο ξεχάσει.
Με αγάπη
Έλενα
ήρεμος νους