Στη ζωή μας έχουμε πολύ θόρυβο. Ένα μέρος αυτού το ανεχόμαστε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι, μαθαίνουμε να εστιαζόμαστε στον παρόντα χρόνο, έχοντας ταυτόχρονα επίγνωση του ιερού εαυτού μέσα μας, ενώ εκθέτουμε τον ανθρώπινο εαυτό μας σε αυτόν τον θόρυβο. Ο θόρυβος αυτός μπορεί να είναι το περιβάλλον εργασίας, οι εντάσεις μέσα στην οικογένεια, ο ατέλειωτος διάλογος μέσα στο νου μας… γενικά εκθέτουμε τον εαυτό μας σε θόρυβο όλη την ώρα.
Ο θόρυβος αυτός, όσο κι αν σε δυσκολεύει, είναι μεγάλη ευλογία γιατί σε μαθαίνει τόσα πολλά για τον εαυτό σου και εξελίσσει την ψυχή σου. Σε μαθαίνει να εστιάζεσαι στο παρόν, να εστιάζεσαι στο εσωτερικό σου σώμα και να βλέπεις στους άλλους τον εαυτό σου. Έτσι, αυτός ο θόρυβος που φέρνει τόσες ευλογίες συνειδητοποίησης δεν θα σε ενοχλεί.
Υπάρχει όμως και θόρυβος στη ζωή σου που μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτόν. Μπορείς επί του πρακτέου να τον κρατήσεις έξω. Η υπερβολική χρήση των social media, ο αδιάκοπος σχολιασμός για τη μία κατάσταση ή την άλλη, το χάζεμα στο internet διαβάζοντας και παρακολουθώντας ανούσια πράγματα… Όλα αυτά είναι ένας επιπλέον θόρυβος του νου και βυθίζουν την ψυχή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μόνο όταν απελευθερωθείς από αυτόν το θόρυβο θα καταλάβεις πόσο βάρος κουβαλούσες.
Η αληθινή σου φύση είναι πολύ ήσυχη, ο νους σου είναι προορισμένος για να είναι ήσυχος και να σε εξυπηρετεί στη ζωή σου χωρίς να μουρμουράει. Μπορείς να είσαι ήρεμος στον θόρυβο που δεν μπορείς να σιωπήσεις… είναι κάτι που μπορείς να το δουλέψεις με επιτυχία. Όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να αποτραβηχτείς από τον θόρυβο του κόσμου που ταΐζει το εγώ. Τότε θα εκπλαγείς με το πόσες συνειδητοποιήσεις θα έρθουν στην επιφάνεια, πόση γαλήνη και ηρεμία θα βιώνεις και πόσο διαφορετικά θα βλέπεις τον κόσμο.
Με αγάπη,
Έλενα