Είσαι ο αναζητητής της αλήθειας. Η αλήθεια έχει πολλές μορφές αλλά είναι πάντοτε η ίδια: είσαι το Σύμπαν σε ανθρώπινη μορφή.
Αν θες να ακολουθείς το ταξίδι της ψυχής σου, τότε να αμφισβητείς όσα βλέπεις, σκέφτεσαι, ακούς, αγγίζεις και αισθάνεσαι. Δεν είσαι εκείνο ή η το άλλο. Όλα είναι μια καλοστημένη σκηνή θεάτρου που θα μπει κάποια στιγμή στο πετσί κάθε ψυχής καθώς η εξέλιξή μας ως είδος προχωράει.
Αποκάλυψε εκείνη τη Συμπαντική δύναμη μέσα σου και άφησέ την να πάρει τα ηνία του σώματος. Η ψυχή το έχει κάνει ήδη για να βρίσκεσαι εδώ και να διαβάζεις αυτές τις λέξεις. Μη διαφωνείς με την ψυχή, μην προσκολλάσαι στην ύλη και μην πιστεύεις ό,τι λέει ο νους σου.
Το πρώτο βήμα της αποκόλλησης από την ανθρώπινη εμπειρία ξεκινά με ερωτήσεις, με έρευνα, με διάβασμα, με πρακτικές, με νέα συστήματα πεποίθησης. Δώσε τροφή στην ανώτερη ποιότητα του νου ώστε να υπερβεί την κατώτερη, να υπερβεί το εγώ.
Και μετά θα έρθει η γαλήνη όπου όλα εκεί θα είναι όμορφα και αξιαγάπητα όπως ακριβώς εκδηλώνονται.
Τότε θα μπορείς να μένεις για αρκετά λεπτά εσωτερικά ακίνητος χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα, όντας σε Παρουσία και ευδαιμονία. Και όταν αυθόρμητα προβάλλονται σκέψεις και εικόνες στο νου, απλά θα τις παρατηρείς με τον ίδιο τρόπο που παρατηρείς σύννεφα που ταξιδεύουν στον ουρανό.
Αυτή είναι η κατάσταση της αληθινής ελεύθερης βούλησης της ψυχής. Έξω από το matrix. Ταξίδεψε προς τα κει. Έχεις δουλέψει πολύ ως ψυχή σε τόσες ενσαρκώσεις γι’ αυτήν εδώ ακριβώς τη στιγμή που είσαι έτοιμος να γυρίσεις τον διακόπτη.
Ο πραγματικός πνευματικός αναζητητής μεταμορφώνει τον εαυτό του και αλλάζει τον κόσμο. Αθόρυβα, σιωπηλά, με χαμόγελο, χάρη και αξιοπρέπεια. Όλο αυτό που κάνεις δεν έχει αρχηγό, δεν είναι ένα κίνημα ή μια ομάδα. Είναι η σιωπηλή μεταμόρφωση της ψυχής ενώ συνειδητά γίνεσαι μάρτυρας της αποκάλυψης του Σύμπαντος μέσα σου.
Με αγάπη,
Έλενα