Είναι η φύση του νου να τρέχει σε προσδοκίες, επιθυμίες, στα πράγματα που έχουμε να κάνουμε ή να αναρωτιέται πώς θα ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής. Ο νους δεν ησυχάζει ποτέ, γι’ αυτό και είναι ανώφελο να του πηγαίνουμε κόντρα ή να προσπαθούμε να τον ηρεμήσουμε. Είναι η φύση του νου να εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο.
Όταν όμως έχεις επίγνωση του ιερού σου εαυτού, έχεις Παρουσία… δηλαδή ευθυγραμμίζεσαι απόλυτα με το Σύμπαν και την παρούσα στιγμή όπως ακριβώς εκδηλώνεται. Ευθυγραμμίζεσαι με την αυθόρμητη και απρόβλεπτη φύση της ζωής. Ο ιερός εαυτός είναι η βαθύτερη διάσταση μέσα μας, όπου εκεί υπάρχει η Πηγή των πάντων που δεν έχει πάρει ακόμα μορφή. Ο ιερός εαυτός βιώνεται ως μια κατάσταση απόλυτης πληρότητας, ευδαιμονίας και αγάπης. Ο νους μοιάζει να ηρεμεί αλλά στην ουσία γεμίζει από ευδαιμονία και αγάπη, χωρίς να αφήνει χώρο για σκέψεις ή συναισθήματα του σώματος.
Στην αρχή το βιώνεις σποραδικά και όσο τρέφεις αυτή την κατάσταση, τη διευρύνεις. Ό,τι κάνεις, έχει Παρουσία. Ακόμη κι αν έχεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει ιδιαίτερα. Όταν μαθαίνεις να την έχεις αποδεχτεί όπως ακριβώς είναι, ως μια πρόκληση της ζωής, η Παρουσία εκδηλώνεται. Και το Σύμπαν σε εκπλήσσει με ευχάριστες αλλαγές όταν δεν έχεις αντιστάσεις.
Στην κατάσταση της Παρουσίας δεν υπάρχουν επιθυμίες, στόχοι, ανησυχία, φόβος, άγχος. Σε αυτή την κατάσταση όλα όσα συμβαίνουν είναι αξιαγάπητα όπως ακριβώς συμβαίνουν. Δεν υπάρχει “καλό” ή “κακό”, “όμορφο” ή “άσχημο”. Δεν υπάρχουν αντιθέσεις, ταμπέλες και περιγραφές σε ό,τι εκδηλώνει η ζωή.
Παρουσία είναι κατάσταση που βιώνεται μετά την υπέρβαση του εγώ. Είναι η συνειδητή εκδήλωση του Σύμπαντος μέσα από την ανθρώπινη μορφή.
Για τους περισσότερους όλα αυτά ακούγονται βαρετά γιατί δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Η διαδικασία όμως της αφύπνισης κάποια στιγμή οδηγεί όλους τους ανθρώπους προς τα εκεί. Το να έχεις Παρουσία είναι ένα εσωτερικό κάλεσμα που σε ωθεί να το αποκαλύψεις και να βγεις έξω από το matrix.
Αν έχεις αυτό το κάλεσμα, αυθόρμητα θα βρεις και όλη τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να το διευρύνεις.
Με αγάπη
Έλενα