Όλα είναι καλά και όλα ξεδιπλώνονται μπροστά μας όπως πρέπει. Δεν υπάρχουν λάθη. Κανένα λάθος δεν έχει γίνει, κανένα δεν γίνεται τώρα και κανένα δεν πρόκειται να γίνει. Τα πάντα είναι θέμα αντίληψης. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς τα αντιλαμβάνεσαι. Για παράδειγμα, όταν κοιτάζεις εμένα, τι βλέπεις; Αν ρωτήσω τον κάθε έναν από εσάς, θα πάρω επτά με οκτώ διαφορετικές απαντήσεις. Η αλήθεια είναι όμως πως βλέπετε τον εαυτό σας. Εγώ είμαι απλά ένας καθρέφτης για να δείτε την αντανάκλασή σας. Είμαι όμως ένας αυτόνομος καθρέφτης. Όλα όσα συμβαίνουν λοιπόν είναι απλά εικόνες επάνω μου. Η οθόνη είναι πραγματική. Οι εικόνες αλλάζουν. Η οθόνη είναι η συνειδητότητα. Όταν ταυτίζεσαι με την εικόνα την ενισχύεις, ανησυχείς, στενοχωριέσαι, φοβάσαι κι έχεις όλων των ειδών τις εμπειρίες.
Μόλις αρχίζεις να ταυτίζεσαι με την πραγματικότητα, με τη συνειδητότητα, όλοι οι φόβοι σε εγκαταλείπουν, όλοι οι λανθασμένοι τρόποι σκέψης σε εγκαταλείπουν και απελευθερώνεσαι. Αυτή όμως είναι και η μοναδική ελεύθερη επιλογή που έχεις. Όλα τα άλλα είναι προδιαγεγραμμένα.
Η ελεύθερη επιλογή σου είναι: με ποιο πράγμα θα ταυτιστείς, με την εικόνα ή με την οθόνη; Αν ταυτιστείς με τη συνειδητότητα, θα πάψεις να αντιδράς στις διάφορες καταστάσεις επειδή αντιλαμβάνεσαι πως όλα τα πράγματα υπάρχουν για πολύ μικρό διάστημα και μετά εξαφανίζονται. Συνεπώς τίποτα δεν θα σε ερεθίζει, τίποτα δεν θα σε ανησυχεί, τίποτα δεν θα σε ενοχλεί γιατί τώρα εμφανίζεσαι ως εικόνα και σε λίγο θα εξαφανιστείς.
Κοίτα τη Γη η οποία υπάρχει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Έχουν υπάρξει πολιτισμοί επάνω της εδώ και χιλιάδες χρόνια, όλοι έρχονται και φεύγουν. Υπήρξαν πολιτισμοί που έχουν ξεπεράσει σε διάρκεια τον δικό μας. Όλοι έχουν εξαφανιστεί χωρίς κανένα ίχνος. Εδώ που τα λέμε, πριν μερικά χρόνια έγιναν κάποιες ανασκαφές στην Αίγυπτο σε μια πόλη που θάφτηκε στην άμμο πριν από περίπου 5.οοο χρόνια. Το μόνο που έμεινε ήταν μια πινακίδα. Την αποκρυπτογράφησαν κι έλεγε, “Το όνομά μου είναι βασιλιάς … κλπ. αυτή είναι η πόλη μου και θα υπάρχει για πάντα”.
Σήμερα λοιπόν πιστεύουμε πως θα δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο στον οποίο θα ζήσουμε, πως θα σώσουμε τον κόσμο κλπ. Ο κόσμος έχει το δικό του συλλογικό κάρμα. Τώρα περνάει από μια φάση. Η δουλειά σου είναι να σώσεις τον εαυτό σου. Αν βρεθείς σε ένα φλεγόμενο κτήριο, δεν θα σταματήσεις για να θαυμάσεις τους πίνακες στον τοίχο, θα βγεις από το κτήριο όσο πιο γρήγορα μπορείς. Έτσι, όταν γνωρίζεις ότι έχεις λίγο χρόνο σε αυτή την ύπαρξη, δεν σταματάς για να παίξεις παιχνίδια ζωής, προσπαθείς να βρεις τον εαυτό σου και να απελευθερωθείς όσο πιο γρήγορα μπορείς.
― Robert Adams