Το αγνό, λευκό φως εμπεριέχει όλα τα χρώματα. Μόνο όταν διασπάται μέσα από ένα πρίσμα τα χρώματα ξεχωρίζουν.
Είμαστε το αγνό, λευκό φως της συνειδητότητας όπου εμπεριέχει όλα τα χρώματα και η Γη είναι ένα μεγάλο πρίσμα που τα διαχωρίζει σε μορφές… σε ακτίνες. Η πραγματική μας όμως φύση είναι εκείνη του φωτός. Όταν ο άνθρωπος αρχίζει να αφυπνίζεται και να συνειδητοποιεί αυτό που πραγματικά είναι, το εγώ διαλύεται, τα πέπλα στο νου πέφτουν και αποκαλύπτεται η μεγαλοσύνη του Σύμπαντος μέσα του.
Ο κάθε άνθρωπος είναι και μια ακτίνα φωτός με διαφορετικό χρώμα. Το χρώμα καθορίζεται από τον τρόπο που σκέφτεται, από τον τρόπο που λειτουργεί στον κόσμο, από τον τρόπο που αισθάνεται… Αλλά όταν ανακατευθούν όλα τα χρώματα μαζί, όλες οι ακτίνες μαζί, δίνουν το αγνό, λευκό φως της συνειδητότητας.
Είμαστε το ίδιο φως χωρισμένο σε τρισεκατομμύρια ακτίνες. Κάθε άνθρωπος, κάθε ζώο, κάθε φυτό, κάθε έντομο, κάθε πέτρα είναι μια ακτίνα φωτός. Είμαστε Ένα. Στόχος μας, να συνειδητοποιήσουμε αυτή την ενότητα. Διαλογίσου πάνω σε αυτό. Οραματίσου στο κέντρο της καρδιάς σου το αγνό, λευκό φως και έπειτα δες το σε κάθε τι γύρω σου. Ακόμη και το τραπέζι εμπεριέχει σε κάποιο βαθμό αυτό το φως. Ακόμη και το ρούχο που φοράς. Πόσο μάλλον ο γείτονάς ή το κατοικίδιό σου ή ένας γκρινιάρης φίλος.
Όταν θυμώνεις με κάποιον ή όταν αναστατώνεσαι, να οραματίζεσαι αυτό το φως στην καρδιά του άλλου. Ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας εμπεριέχει τη συνειδητότητα. Είσαι εσύ γιατί είσαι η ίδια ουσία με αυτόν. Μόνο το χρώμα αλλάζει.
Η προσωπικότητα και το εγώ του ανθρώπου αλλοιώνουν το φως. Το χρωματίζουν και έτσι ο άνθρωπος ξεχνάει πως είναι το φως. Νομίζει πως είναι το όνομά του και ταυτίζεται με αυτό. Ταυτίζεται με το παρελθόν και προσμένει το μέλλον. Πιστεύει ό,τι του λέει ο νους του. Αντιδρά με βάση το εγώ και ξεχνάει την Συμπαντική συμπεριφορά.
Όταν ο άνθρωπος γεννιέται, ξεχνάει πως είναι το αγνό φως της συνειδητότητας. Στόχος σε αυτή τη ζωή και σε κάθε ζωή να το θυμηθεί.
Με αγάπη,
Έλενα