Όλοι μας έχουμε ένα ελιξίριο που μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Μια συνήθεια, ένα αντικείμενο, ένα φαγητό, ένα συγκεκριμένο τραγούδι… Το ελιξίριο είναι κάτι που στιγμιαία θα μάς κάνει να αισθανθούμε όμορφα και να πάρουμε μια γερή δόση ψυχικής δύναμης.
Όταν υπάρχει εξάρτηση από το ελιξίριο, τότε δεν είναι ελιξίριο. Το ελιξίριο δεν δημιουργεί εξάρτηση γιατί είναι κάτι που συμβαίνει στον παρόντα χρόνο και μόνο. Είναι μια συμπεριφορά του σώματος που το κάνει να κλείνει τα μάτια και να το απολαμβάνει, παραδίνοντας όλες τις αισθήσεις στη στιγμή του τώρα.
Το ελιξίριο είναι μια στιγμιαία ανάσα μέσα στη ζωή. Είναι μια ιερή διαδικασία που συμβαίνει ανάμεσα στον εσωτερικό εαυτό και στο σώμα του ανθρώπου. Εμπεριέχει ευγνωμοσύνη. Ο νους διακόπτει την ατέλειωτη μουρμούρα του και το σώμα απολαμβάνει ένα εξωτερικό ερέθισμα με πλήρη Παρουσία.
Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις βρει το δικό σου ελιξίριο; Όταν παρατηρήσεις ότι σταματάει ο νους τη στιγμή ακριβώς που το απολαμβάνεις. Η πρώτη γουλιά καφέ που εμπεριέχει ιερότητα, ευγνωμοσύνη και Παρουσία είναι ελιξίριο. Αντιθέτως, η πρώτη γουλιά καφέ που συνοδεύεται από άγχος και ατέλειωτες σκέψεις, δεν είναι.
Το ελιξίριο διακόπτει για λίγο τη ροή των σκέψεων και ηρεμεί το νου. Χωρίς να δημιουργεί εξάρτηση. Είναι αυτό που είναι και το σώμα του ανθρώπου δεν πιέζεται να βρει ελιξίρια για να παραμένει ήρεμο. Αν το κάνει, είναι εξάρτηση. Το σώμα μπορεί να υπάρχει και χωρίς το ελιξίριο.
Το να βρεις το δικό σου ελιξίριο είναι μια καλή αρχή για να εξασκήσεις την Παρουσία. Να ζεις δηλαδή στον παρόντα χρόνο και μόνο. Και όταν ενεργοποιήσεις τις ανώτερες ποιότητες του νου, δεν θα το χρειάζεσαι αλλά θα παραμένει μια ευχάριστη συνήθεια του σώματος που θα απολαμβάνεις χωρίς προσκόλληση.
Σου υπενθυμίζω πως Δεν είσαι το σώμα. Είσαι το Σύμπαν εκφρασμένο σε μια ανθρώπινη μορφή. Είσαι το Απεριόριστο Ον.
Με αγάπη,
Έλενα