Μοιράσου την σελίδα
Για τον άνθρωπο που γνωρίζει πως είναι ο ωκεανός, οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στη ζωή του, ξέρει πως όλα είναι όπως πρέπει να είναι. Ο θανάτος, μια ανίατη ασθένεια, μια οικονομική καταστροφή… όλα συμβαίνουν γιατί έτσι συμβαίνουν. Και τα αποδέχεται με χάρη και αγάπη. Το σώμα μπορεί να διαμαρτύρεται, να πονάει, να γκρινιάζει, το σώμα μπορεί να βιώνει όλα τούτα τα κύματα, όμως η ψυχή έχει ήδη αποκαλύψει τον απέραντο ωκεανό και νιώθει γαλήνη. Είναι στο σπίτι της.
Όταν συνειδητοποιήσεις πως είσαι αυτός ο ωκεανός, έχεις βγει έξω από το matrix, έξω από την ψευδαίσθηση του κόσμου. Κοιτάς τα κύματα και τους ρυτιδισμούς στην επιφάνεια και γνωρίζεις πως δεν είναι αληθινά. Είναι απλά εμπειρίες που συμβαίνουν στο σώμα αλλά εσύ δεν είσαι το σώμα· είσαι το Απεριόριστο Ον, η αιώνια εκείνη Συνειδητότητα που έχει φέρει σε ύπαρξη έναν κόσμο ψευδαίσθη-σης… και ζεις μέσα σε αυτό. Είσαι ο ωκεανός που πάνω του συμβαίνουν ρυτιδισμοί και κύματα.
Το θέμα δεν είναι να αποκοπείς από τον κόσμο για να αποκαλύψεις τον ωκεανό της αιώνιας ευδαιμονίας, ύπαρξης, συνειδητότητας. Αυτό μπορείς να το κάνεις εδώ και τώρα… με τη ζωή που έχεις τούτη εδώ τη στιγμή, όπως ακριβώς συμβαίνει, στο αποκορύφωμα των αδιεξόδων, συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων και απελπισίας. Εδώ και τώρα γίνεται το πρώτο βήμα.
Όταν συνειδητοποιήσεις την μεγάλη και μία αλήθεια, τότε έχεις φτάσει στο τέλος του ταξιδιού σου ως άνθρωπος και ως ψυχή. Μπορεί εσύ, ως άνθρωπος, να έχεις διάφορους στόχους όμως η ψυχή σου έχει μόνο έναν στόχο ο οποίος παραμένει ο ίδιος από την στιγμή που ήρθε σε ύπαρξη: να συνειδητοποιήσει πως είναι ο ωκεανός… και να ζήσει σύμφωνα με τούτη την αλήθεια.
Είσαι η αιώνια ευδαιμονία, ύπαρξη, συνειδητότητα μόνο που το έχεις ξεχάσει. Είσαι το Απεριόριστο Ον που προβάλλει έναν υλικό κόσμο, το matrix. Το σώμα σου είναι με τέτοιον τρόπο “ρυθμισμένο” ώστε να βλέπει και να αντιλαμβάνεται μόνο τα κύματα… και όχι τον ωκεανό. Να αντιλαμβάνεται το matrix.
Αγάπη, αγάπη, αγάπη. Η απάντηση στις δύσκολες συμπεριφορές των άλλων, τις δικές σου, στο γκρινιάρη σύντροφο, σύζυγο, φίλο, παιδί, στα χρήματα που σου λείπουν, στην απώλεια που βιώνεις. Απλά να αγαπάς χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς αιτία, χωρίς λόγο, χωρίς να περιμένεις κάτι πίσω. Αγάπησε με αγνή, καθαρή καρδιά. Η αγάπη είναι η πανταχού παρούσα Συνειδητότητα, Ευδαιμονία, Ύπαρξη.
Όταν εκθέτεις τα πάντα στην αγάπη, τότε η αγάπη τα αλλάζει. Και μετά, άσε τον Θεό / το Σύμπαν / το Όλα Όσα Είναι να γράψει την ιστορία της ζωής σου…
Οι δύσκολες συμπεριφορές όπως και οι σκέψεις και τα συναισθήματα, είναι σαν να έχεις έναν δύσκολο συγκάτοικο. Την μία μέρα θα ξυπνήσει έτσι και την άλλη αλλιώς. Πώς μπορείς λοιπόν να εξαιρέσεις από την αγάπη τον δύσκολο συγκάτοικο επειδή δεν σου αρέσει η γκρίνια του ή επειδή θα ήθελες να είναι κάποιος άλλος; Η αγάπη δεν εξαιρεί κανέναν. Η αγάπη αγαπά τα πάντα.
Load More Posts
error:
This website uses cookies and third party services. ΟΚ

Send this to a friend