Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα υπήρχαν προκλήσεις. Όμως δίχως προκλήσεις, ο άνθρωπος δεν εξελίσσεται. Κάθε συνειδητό σοκ – ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός που έρχεται στη ζωή μας – εμπεριέχει έναν πολύτιμο σπόρο ανάπτυξης.
Με τον ίδιο τρόπο που η φύση προετοιμάζει τον ερχομό της νέας ζωής μέσα από μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από φυσικά αίτια, έτσι και το συνειδητό σοκ προετοιμάζει την ανάπτυξη του ανθρώπου. Κάθε στεναχώρια και θλίψη που μας επηρεάζει βαθιά, εμπεριέχει την δυνατότητα ενός νέου κύκλου εξέλιξης και δημιουργικότητας.
Κάθε ανάπτυξη έρχεται κατόπιν ενός σοκ. Ο σπόρος χρειάζεται να θαφτεί βαθιά στο χώμα προκειμένου να ανθίσει. Για λίγο χρειάζεται να μείνει στο σκοτάδι. Το συνειδητό σοκ στη ζωή ενός ανθρώπου κινητοποιεί τέτοιες δυνάμεις, ώστε ο άνθρωπος να κάνει μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του. Συνήθως είναι και η στιγμή που αρχίζει να κοιτάζει μέσα του και να αναρωτιέται.
Ένα συνειδητό σοκ εμπεριέχει απίστευτες δυνατότητες. Πάντοτε. Είναι η Συμπαντική εκείνη δύναμη που σπρώχνει τον άνθρωπο να συνεχίσει την φυσική του εξέλιξη μέχρι να συνειδητοποιήσει πως είναι το Σύμπαν σε μια ανθρώπινη μορφή.
Είμαστε το ένα πνευματικό ον σε πολλές ανθρώπινες εμπειρίες.
Με αγάπη,
Έλενα