Τη στιγμή αυτή που γράφεται αυτό το άρθρο, συνήθως τα πρωινά του Σαββάτου καθόμαστε με την κόρη μου και τη βοηθάω να φτιάξει τα δικά της κοσμήματα. Το περασμένο Σάββατο λοιπόν φτιάξαμε μαζί μια σειρά μενταγιόν που την ονομάσαμε “Το Σύμπαν σε ένα μπουκάλι”, δημιουργώντας πανέμορφα νεφελώματα με ειδικές τεχνικές. Καθώς δημιουργούσαμε, είπα στη κόρη μου: “Σκέψου το σώμα σου σαν ένα μπουκάλι που έχει μέσα του τον Θεό. Κάτι τόσο μικρό μπορεί πραγματικά να εμπεριέχει κάτι τόσο μεγάλο”.
Είμαστε η μικρογραφία του Σύμπαντος ή πιο σωστά είμαστε το Σύμπαν, είμαστε ο Θεός, είμαστε το Όλα Όσα Είναι. Το σώμα μας είναι μια ψευδαίσθηση τόσο πιστευτή που νομίζουμε αληθινό τον κόσμο γύρω μας. Οι περιορισμένες μας αισθήσεις είναι φτιαγμένες για τον κόσμο της ψευδαίσθησης και όχι για τον αληθινό κόσμο που είμαστε. Ο νους είναι βουτηγμένος μέσα σε αυτή τη σούπα της πλάνης, μέσα στο matrix, γιατί οι περιορισμένες μας αισθήσεις βλέπουν μόνο αυτή τη σούπα. Και τότε, τα εμπόδια και οι προκλήσεις που συμβαίνουν στη ζωή τα θεωρεί ανυπέρβλητα. Εκείνη τη στιγμή, ο άνθρωπος σκεπτόμενος με τον περιορισμένο του νου, χάνει την πίστη του, την ελπίδα του και όλα φαντάζουν δίχως νόημα.
Είμαστε τελικά ευαίσθητοι, εύθραυστοι και φθειρόμαστε εύκολα… είτε από τον χρόνο είτε από τα συναισθήματά μας.
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο ενεργώντας μέσα από τις περιορισμένες μας αισθήσεις ή αλλιώς μέσα από την σούπα της πλάνης. Ούτε μπορούμε να επιλέγουμε τις εμπειρίες και τα μαθήματά μας όσο βρισκόμαστε σε αυτή τη σούπα. Η ελεύθερη βούληση κινεί την απρόβλεπτη αρένα των εξελίξεων αλλά όταν μια πρόκληση σκάει ξαφνικά μπροστά μας μπορούμε να περάσουμε μέσα από αυτή μένοντας αυθεντικοί. Η αυθεντικότητα μάς βοηθάει να παραμένουμε στο κέντρο μας, παρατηρώντας από απόσταση και έχοντας επίγνωση και απεριόριστη εμπιστοσύνη στο Θεό.
Τότε είναι που ο νους βγαίνει έξω από την σούπα… όταν είμαστε αυθεντικοί.
Όταν συμβαίνει λοιπόν μια μεγάλη δυσκολία, τολμήστε να περάσετε μέσα από αυτήν κι ας φοβάστε. Το σώμα και ο νους που είναι βουτηγμένοι μέσα στην ψευδαίσθηση είναι φυσιολογικό να φοβούνται. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να φοβόμαστε, είναι στη φύση όλων εμάς που βρισκόμαστε μέσα στη σούπα της πλάνης. Όμως, μαθαίνοντας να είμαστε αυθεντικοί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και μια άλλη, δυνατότερη οπτική που δείχνει εμάς και τον κόσμο μας έξω από τη σούπα της ψευδαίσθησης.
Για να ήρθε η συγκεκριμένη δυσκολία μπροστά σας, σημαίνει πως έχετε φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο για να την αντιμετωπίσετε. Ο Θεός δε στέλνει τίποτα που δεν αντέχουμε. Οι δυσκολίες εμφανίζονται πάντοτε την κατάλληλη στιγμή γιατί εκείνη ακριβώς τη στιγμή, έχετε όλο το δυναμικό, τη γνώση και τα ταλέντα για να την ξεπεράσετε. Ούτε πιο πριν, ούτε πιο μετά είναι κατάλληλο να συμβεί. Συμβαίνει τώρα γιατί τώρα μπορείτε να περάσετε μέσα από αυτήν.
Όταν περνάμε τις δοκιμασίες φοβόμαστε. Μην περιμένετε να σταματήσετε να φοβάστε για να διασχίσετε το τούνελ. Ο φόβος είναι ένστικτο. Συμβαίνει χωρίς να το θέλουμε. Απλά όταν βλέπουμε τον κόσμο από την οπτική του παρατηρητή, φοβόμαστε λιγότερο. Εκεί νιώθουμε πιο κοντά τον Θεό και όταν έχουμε επίγνωση του παρατηρητή, πιστεύουμε περισσότερο στα θαύματα και στις απεριόριστες δυνατότητες του Σύμπαντος.
Πιστεύουμε πως ένα εμπόδιο μπορούμε να το ξεπεράσουμε.
Δεν μπορούμε να βγούμε έξω από την σούπα της ψευδαίσθησης με τη μία. Ένα βήμα τη φορά. Και ένα είναι βέβαιο: μόλις ένα μέρος του νου βγει έξω από την ψευδαίσθηση, δεν μπορεί να βουτήξει πάλι σε αυτήν. Είναι μόνιμο. Και σιγά-σιγά ακολουθεί και ο υπόλοιπος εαυτός.
Όταν είσαστε αυθεντικός, έχετε τη δύναμη να ξυπνήσετε από τη λήθη της ανθρώπινης εμπειρίας, από το matrix, από την ψευδαίσθηση. Ένα βήμα τη φορά. Ένα βήμα τη φορά…
Το μόνο που χρειάζεστε είναι μικρές δόσεις αυθεντικότητας κάθε μέρα!
Με αγάπη,
Έλενα Έρα