Η ίδια η φύση μάς διδάσκει να ζούμε στην παρούσα στιγμή και μόνο, αν παρατηρήσουμε τον καιρό. Επίσης, η ιστορία της ανθρωπότητας και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία, δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Η παλίρροια φουσκώνει, σκεπάζει ακτές και δάση και μετά η στάθμη του νερού επανέρχεται. Οι εποχές αλλάζουν, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στην οικογένεια και κάποια στιγμή τραβούν το δικό τους δρόμο. Τα αστέρια γεννιούνται για να σβήσουν κάποια στιγμή, όπως και τα σώματα όλων των πλασμάτων. Ένας βράχος αλλάζει όταν η θάλασσα τον σμιλεύει. Το δέντρο μεγαλώνει και κάποια στιγμή ξεραίνεται. Τα πάντα ρει, όπως είπε και ο Ηράκλειτος.
Γιατί λοιπόν να προσπαθούμε να κάνουμε μια στιγμή να κρατήσει για πάντα;
Ξεκίνησε να διαλογίζεσαι ως προς την παροδικότητα των πραγμάτων. Τίποτα δεν μένει το ίδιο. Η δουλειά που κατάφερες μετά από πολύ προσπάθεια, κάποια στιγμή θα έχει ένα τέλος. Το σώμα σου θα ακολουθήσει τη φθορά που χαρίζει ο χρόνος. Τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν και θα έχουν τη δική τους γνώμη για τη ζωή. Οι σχέσεις αλλάζουν, δυναμώνουν ή φθείρονται. Τα πάντα ρει.
Μην έχεις προσκόλληση με τη ζωή και όλα όσα συμβαίνουν. Μην προσκολλάσαι σε γεγονότα και μην πιστεύεις το νου σου οτιδήποτε κι αν σου λέει. Ακόμη και η ψυχή σου θα αφήσει κάποια στιγμή αυτό το σώμα και θα ταξιδέψει σε ένα άλλο, με τον ίδιο τρόπο που αλλάζεις ρούχα. Δες την μεγαλύτερη εικόνα και τότε, κάθε πρόβλημα που έχεις θα φαντάζει πολύ μικρό.
Τίποτα δεν μένει για πάντα και ευτυχώς που συμβαίνει, ειδάλλως δεν θα υπήρχε εξέλιξη στον πλανήτη αλλά και σε ολόκληρο το Σύμπαν. Και χωρίς εξέλιξη, όλη η δουλειά που κάνουμε εδώ στη Γη ως ψυχές θα πήγαινε χαμένη. Η εξέλιξη δημιούργησε το εγώ και η ίδια η εξέλιξη θα το διαλύσει. Προς τα κει πηγαίνουμε, θέλουμε δεν θέλουμε.
Είσαι το Σύμπαν, η δύναμη εκείνη της ζωής που χαρίζει την Ύπαρξη σε όλα όσα βλέπεις. Διαλογίσου λίγο πάνω σε αυτό. Σκέψου αυτή την πρόταση και άσε την να πάρει κάποιες διαστάσεις μέσα σου. Η ίδια αυτή δύναμη που είσαι εσύ, προωθεί την ενέργεια ώστε να γίνονται αλλαγές όλη την ώρα.
Με αγάπη,
Έλενα