Η αγάπη λέει: “Είμαι τα πάντα”. Η σοφία λέει: “Είμαι τίποτα”. Μεταξύ των δύο η ζωή μου ρέει. ― Nisargadatta Maharaj
Μοιράσου την σελίδα

Μικρές Επιγνώσεις

Η ζωή είναι πολύτιμη για να χάνουμε τους εαυτούς μας σε ιδέες και έννοιες, στον θυμό και στην απελπισία μας.
― Guthema Roba

Μικρές Επιγνώσεις

Δεν υπάρχει προσωπικότητα, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα γέννησης, ζωής και θανάτου. Αυτό που απομένει είναι μόνο η συνειδητότητα, χωρίς όνομα ή μορφή. Η μορφή χρειάζεται ένα όνομα, όταν όμως δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε η συνειδητότητα απομένει μόνο για όσο διάστημα υπάρχει το σώμα, χωρίς όμως ατομικότητα.
― Nisargadatta Maharaj

Μικρές Επιγνώσεις

Οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, είναι απλά αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι σωστό, δεν είναι λάθος, δεν είναι καλό, δεν είναι κακό. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι απλά εκτιμήσεις αξίας που βάζουμε πάνω σε ό,τι συμβαίνει και μετά προσποιούμαστε πως είναι αλήθεια.
― Adyashanti

Μικρές Επιγνώσεις

Στην απελευθέρωση, είσαι μόνος. Είσαι μόνος γιατί δεν χρειάζεσαι κανένα είδος υποστήριξης. Δεν χρειάζεσαι υποστήριξη επειδή έχεις συνειδητοποιήσει πως η έννοια της διαχωριστικότητας δεν υπάρχει, οπότε δεν υπάρχει τίποτα για να υποστηριχθεί και όλη η εγωική εμπειρία είναι μια λεπτή εμπειρία. Οπότε, στέκεσαι μόνος σου αλλά ποτέ, ποτέ δεν νιώθεις μοναξιά επειδή οπουδήποτε κοιτάζεις και όλα όσα βλέπεις είναι ο Εαυτός και είσαι ο Εαυτός.
― Adyashanti

Μικρές Επιγνώσεις

Το πνεύμα μας ανθίζει στην σιωπή της ύπαρξής μας. Όταν μια μικρή σταγόνα διδασκαλίας πέσει στην εσωτερική σιωπή, συμβαίνει η μαγεία.
― Adyashanti

Μικρές Επιγνώσεις

Η εσωτερικευμένη σοφία, είναι η αγάπη. Και η αγάπη, είναι η εσωτερικευμένη σοφία.
― Adyashanti

Μικρές Επιγνώσεις

Δεν υπάρχει φόβος. Ο φόβος συμβαίνει μόνο όταν πιστεύεις πως ο κόσμος που ζεις είναι αληθινός. Όταν ο κόσμος αποδεικνύεται πως είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί να υπάρχει φόβος; Τι μπορεί να σε αναστατώσει όταν ξέρεις πως ο κόσμος είναι ένα όνειρο;
― Robert Adams

Μικρές Επιγνώσεις

Όταν τελειώνουν η επιθυμία και ο φόβος, τελειώνει και η δέσμευση. Η συναισθηματική εμπλοκή και το μοτίβο των συμπαθειών και αντιπαθειών που αποκαλούμε χαρακτήρα και προσωπικότητα είναι αυτά που δημιουργούν τη δέσμευση.
― Nisargadatta Maharaj
Load More Posts
error:
This website uses cookies and third party services. ΟΚ

Send this to a friend