Η ζωή μας είναι πολυάσχολη και ολοένα και περισσότερο πρέπει να χωρέσουμε πολλά σε λίγο χρόνο. Ο γραμμικός χρόνος, δηλαδή ο χρόνος που μετριέται με τα ρολόγια, φαίνεται να μη χωράει πολλές από τις δραστηριότητές μας ή όσα θα θέλαμε να κάνουμε.
Όταν έχουμε Παρουσία στη ζωή μας, εισερχόμαστε σε μιαν άλλη διάσταση όπου ο χρόνος κυλάει διαφορετικά. Ο γραμμικός, ημερολογιακός χρόνος δεν υπάρχει… ή μάλλον δεν μας επηρεάζει επειδή τον υπερβαίνουμε.
Όταν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την παρούσα στιγμή και μόνο, δίνοντας το 100% της προσοχής μας σε αυτό που κάνουμε, υπερβαίνουμε τον γραμμικό χρόνο. Επί του πρακτέου, σημαίνει πως προλαβαίνεις να κάνεις όσα χρειάζεται να κάνεις και ίσως να σου περισσεύει και λίγος χρόνος στο τέλος.
Το άφθονο Σύμπαν δεν είναι τα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Είναι η έκφραση της απεριόριστης ενέργειας που εμποτίζει τα πάντα. Όμως ο νους του ανθρώπου, λειτουργεί ως διακόπτης και κλείνει την αφθονία αυτή. Ή βάζει φίλτρα και την περιορίζει π.χ. στα υλικά αγαθά.
Μέσα στην ημέρα έχω πολλά πράγματα να κάνω και να διευθετήσω. Μένοντας όμως συγκεντρωμένη κάθε φορά σε ένα πράγμα, σε αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή, η σχέση μου με το χρόνο αλλάζει. Ο χρόνος αλλάζει δίνοντας απλά την προσοχή μου σε αυτό που κάνω 100%.
Αυτό σημαίνει πως δεν τρέχει ο νους μου στο επόμενο πράγμα που έχω να κάνω ή ανησυχεί πως δεν θα προλάβω ή καθώς δουλεύω να σκέφτομαι χίλια δύο άλλα πράγματα. Όταν υπάρχει Παρουσία, ο νους σιωπά, και το Σύμπαν εκδηλώνεται μέσα από το σώμα-Έλενα. Αυτά που είναι να κάνω γίνονται εύκολα, οι ιδέες και η έμπνευση έρχονται εύκολα και όλα όσα χρειάζεται να γίνουν μέσα στην ημέρα, γίνονται εύκολα.
Το να έχεις Παρουσία στη ζωή σου, είναι η αφθονία από μόνη της και θαύματα συμβαίνουν εκεί που δεν τα περιμένεις.
Με αγάπη
Έλενα